MKEK işçilerinden birliktelik gecesi

MKEK işçilerinden birliktelik gecesi

MKE işçileri Türk Metal Sendikasının düzenlediği yemekte bir ataya geldi. Yemeğe katılan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs İşçi Bayramı`na ilişkin, "Taşeron problemimiz, örgütlenme problemimiz var. İnşallah bu yıl rahat bir şekilde barış ve kard

KADIKÖY’DE OLACAĞIZ

Başkan Atalay, Türk Metal Sendikasının Gök Düğün Salonunda düzenlediği programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tür-İş Başkanlar Kurulu olarak toplandıklarını ve 1 Mayıs`ta Kadıköy`de olacaklarını söyledi.

 

İLLERİN TAMAMINDA YER ALACAĞIZ

1 Mayıs`ta Türkiye`nin her yerinde olacaklarını belirten Atalay, şöyle konuştu: "Özellikle Kadıköy ağırlıklı, İzmir, Ankara, Adana gibi büyük vilayetlerin tamamında olacağız. Kadıköy`de Türk-İş olarak kendimiz kutlayacağız. Katılmak isteyen dernekler, sendikalar ve partiler de davetlidir. Buyursunlar gelsinler. 1 Mayıs`ı orada anlatacağız. Taşeron problemimiz, örgütlenme problemimiz var. İnşallah bu yıl rahat bir şekilde barış ve kardeşlik içerisinde Türkiye`ye haykıracağız.”

 

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ ÜRETİMİ

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da Makine Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK) bazı projelerin imza aşamasında olduğunu söyledi.MKEK Silah Fabrikası`nda son derece önemli milli bir projenin sonuna gelindiğini anlatan Kavlak, şöyle konuştu: "Mühendisliğinden işçiliğine, işçiliğinden üretimine, üretiminden montajına, montajından test deneylerine kadar yüzde yüz yerli, yüzde yüz Kırıkkaleli. Tamamıyla bu toprağın işçisinin, mühendisinin alın teri, göz nuru olan Milli Piyade Tüfeği seri üretimlerine başlamak üzeriyiz. Şu ana kadar 200 test üretimi bu ayın sonuna kadar tamamlanacak. Allah izin verirse seri üretim aşamasına geleceğiz. Fakat birileri bir şekliyle Kırıkkale`nin, MKEK`in olan bu tüfeğin üretimini bizden alıp özel sektöre vermek istiyor. Milli Piyade Tüfeği MKEK Silah Fabrikası çalışanlarınındır. Onların olarak da kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin."

 

AĞIR SİLAH SANAYİ

Kavlak, bir diğer gelişmenin de Ağır Silah ve Çelik Fabrikası`nda vakumlu çelik üretimiyle ilgili ihalenin son aşamasında olduğunu bildirdi. Bu ihaleyle 4 bin 500 tonluk dövme pres tezgahının alınacağını ifade eden Kavlak, "Bunun oluru çıktı. Bu tezgah alındıktan sonra Türkiye`de yıllık 300 bin ton olan ihtiyacın sadece 120 bin tonunu Ağır Silah ve Çelik Fabrikası karşılayacak. MKEK`de 200 yeni işçi iş başı yapacak. Böylelikle Kırıkkale bir sanayi şehri olma yolunda dev bir adımı da geride bırakacak" diye konuştu.

Programa, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, sendika üyeleri ve MKEK çalışanları katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ