MKE’DE ZOR VE SIKINTILI BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

MKE’DE ZOR VE SIKINTILI BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

Genel Başkanı Tümer, MKEK kanun teklifinin yasalaşması halinde Kırıkkale’nin de MKEK‘nin de hiç bir yere gitmeyeceğini ancak üyeler memurlar ve çalışanlar açısından zor ve sıkıntılı bir sürecin başlayacağını duyurdu.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) anonim şirket yapılmasına yönelik kanun teklifi hakkında Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, Kırıkkale’ye gelerek sendika yönetimi ve üyeleriyle buluştu. MKE Kurumu’nun kamuya ait MKE Anonim Şirket yapılması ile ilgili kanun teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda 24 Haziran 2021 tarihi itibari görüşülmeye başlandı. Milli Savunma Komisyonu, İsmet Yılmaz Başkanlığında hükümet, muhalefet, Milli Savunma Bakanlığı, MKEK Genel Müdürlüğü İle Türk Enerji-Sen ve Türk Metal İş Sendikalarının katımı ile gerçekleştirildi. 

 

Kırıkkale bulunan MKEK’nin Mühimmat, Silah, Ağır silah, Çelik, Pirinç, Barut ve Hurda fabrikalarını ayrı ayrı gezerek sendika üyeleri ve tüm kamu çalışa memurlar ile bir araya gelerek toplantılar yapan Tümer, Türkiye’nin en stratejik, ülke güvenliği ve geleceği açısından önem arz eden MKE Kurumu ile ilgili kanun teklifinin son derece dikkat edilmesi gereken ve üzerinde onlarca yüzlerce defa düşünülmesi tartışılması gereken bir husus olduğunu söyledi. Kanun teklifinin yasalaşması halinde Kırıkkale’nin de MKEK‘nin de hiç bir yere gitmeyeceğini ancak üyeler memurlar ve çalışanlar açısından zor ve sıkıntılı bir sürecin başlayacağını ve bu nedenle Kırıkkale’de olduklarını ifade etti.

 

Tümer, “Türk Enerji-Sen olarak sendikacılık ilke ve prensipleri ile çalışanların hakları doğrultusunda TBMM Mili Savunma Komisyon toplantısında, kanun teklifinin mevcut hali ile yasalaşması halinde MKEK kurumunda 657 sayılı yasaya tabi 399 sayılı KHK ile 1. sayılı ve 2. sayılı cetvelde sözleşmeli çalışan memurlarımızın karşısına çıkacak sorunları, yaşayacakları hak kayıplarını, kadro ve unvanları ile birlikte rapor edilerek komisyon Başkanı, komisyon üyesi siyasi parti milletvekilleri Bakanlık ve Genel Müdürlük yetkililerine anlatılmıştır” dedi.

 

Tümer, Türk Enerji-Sen olarak bu süreci MKE Kurumu’nda üyelerin olsun olmasın tüm memurların her hangi bir özlük ve mali hak kaybı yaşamadan, mağdur olmadan tamamlamaları İçin ve ilkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Tümer, Kırıkkale ziyaretinde kendilerine destek olan toplantılara katılan üye olsun olmasın tüm memurlara teşekkür ettiklerini ve onları asla yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

 

Kırıkkale’ye gelen Türk Enerji-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer’e Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç, Anadolu Kızılırmak Şube Başkanı İlker Mazılıgüney, Şube Başkan yardımcıları Tuncay Eryılmaz, Mehmet İnandı ve Serdar Arık eşlik etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ