MKE´de taşeron işçiler kadroya geçecek

MKE´de taşeron işçiler kadroya geçecek

?SÜRECİN HIZLANMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ?

MKE´de taşeron işçiler kadroya geçecek

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, siyasi parti temsilcilerinin son günlerde sürekli MKE´de çalışan taşeron işçiler konusunda yaptıkları açıklamaların bilgi kirliliği oluşturduğuna dikkat çekerek, ?Taşeron işçilerimiz hazineden gelecek kadro dâhilinde şartları uyması halinde kadroya geçecekler? şeklinde konuştu.

?SÜRECİN HIZLANMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ?

Can, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ?Son günlerde siyasi parti temsilcilerimiz sık sık MKE´de çalışan taşeron işçilerimizle alakalı açıklamalar yapmaktadırlar. Bir bilgi kirliliği yüzünden bu açıklamayı zaruri gördüm. Malumunuz üzere seçimlerden hemen sonra hükümetimiz KİT´lerde çalışan taşeronların kadroya geçişleriyle alakalı bir KHK yayınladı. Bu KHK´ya göre, 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle kesintisiz en az 2 yıl çalışan ve halen çalışıyor olan, yapılacak sınavı kazanan, emekli aylığı almaya hak kazanmamış olan taşeron işçilerin, hazineden gelecek kadro dâhilinde kadroya geçişleri yapılacak. Bu sürecin hızlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz? dedi.

?MKE YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA SANAYİMİZİN ÖNEMLİ BİR KURUMUDUR?

Can, diğer taraftan hâlihazırda hizmet alımı yapıldığını hatırlatarak, ?MKE Genel Müdürü ile yaptığım görüşmelerde tüm çalışanların, ahlaki ya da hukuki bir sorunu olmadığı müddetçe işlerine devam edeceği sözünü verdi. Yani hâlihazırda çalışan işçilerimizin hepsi ihale dönemlerinde yeniden çalışmaya devam edecekler. Bir başka konu ise, MKE yerli ve milli savunma sanayimizin önemli bir kurumudur. Bunu son dönemlerde terörle mücadelede de görmekteyiz. Bizim dönemimizde MKE´de önemli yatırımlar yapılmış sadece sıvı demir-çelik üretimi için yapılan yatırım 70 milyon Euro´yu geçmiştir.?

?MKE´NİN DAHA DA İLERİYE GİTMESİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ?

?AK Parti göreve gelmeden önce, işçi ve memurunun maaşını ödemek için yüksek faizle kredi çeken bir kurum olan MKE, Allah´a hamdolsun bugün kendi yağıyla kavrulan, yatırım yapan, ihraç eden, uluslararası itibarı olan önemli bir şirket haline gelmiştir. Bu yatırımların ve MKE´nin bu statüsünün korunması ve daha da ileriye gitmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Siyasi parti temsilcilerimizin sık sık bu kurumla alakalı iyi niyetli olduğuna kesinlikle inandığım halde siyasi demeç vermeleri, kurum içerisinden resim paylaşmaları bu kurumun mahremiyetini açığa çıkarmaktadır. Bu konuda parti temsilcilerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyorum? çağırısında bulundu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız