MKE Çalışanlarına Fiili Hizmet Zammı Verilmelidir

MKE Çalışanlarına Fiili Hizmet Zammı Verilmelidir

MKE ÇALIŞANLARI, SAKIZ FABRİKASINDA GÖREV YAPIYORMUŞ GİBİ DEĞERLENDİRİLEMEZ

MKE Çalışanlarına Fiili Hizmet Zammı Verilmelidir

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, MKE çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmelidir” dedi.

Kırıkkale Şube İstişare Toplantısını Enar Otel'de gerçekleştiren Enerji-Bir-Sen'de toplantıya Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk, Gürkan Kaya, Mehmet Reşit Gürbüz, Şube Başkanı Mikail Başer, Kırıkkale Şube Yönetim Kurulu üyeleri, İşyeri Temsilcileri katıldı. Toplantıda, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarının sorunları detaylarıyla ele alındı.

MKE ÇALIŞANLARI, SAKIZ FABRİKASINDA GÖREV YAPIYORMUŞ GİBİ DEĞERLENDİRİLEMEZ”

Toplantıda konuşan Genel Başkan Tonbul, MKE Kurumunda çalışanlar parlayıcı, patlayıcı ve boğucu gazlar ile üretim yapılan tesislerde görev yapmasına rağmen fiili hizmet zammından yararlandırılmıyor. Makine Kimya Endüstrisi'ne bağlı fabrika ve iş yerlerinde tespit yapılarak bu yerlerde çalışan personelin fiili hizmet zammından yararlandırılması gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, harp araç ve gereç ihtiyacını karşılayan MKE Fabrikalarında görev yapan personel, Sakız Fabrikalarında görev yapıyormuş gibi değerlendirilmesi doğru değil. Bu özellikleri dikkate alınarak MKE çalışanları fiili hizmet zammı hakkından yararlananlar kapsamına alınması gerekiyor. Enerji Bir-Sen olarak, sorunun çözümü noktasında yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz ”dedi.

"GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVLARI MUAMMA OLMAKTAN KURTARILMALIDIR"

Toplantıda Kurumda yaklaşık 9 yıldır şeflik, başmühendislik ve unvan değişikliği sınavının yapılmadığı konusu gündeme gelirken Genel Başkanımız Tonbul bu konuyu KPDK`da da gündeme getirdik bizim talebimiz bu sınavların Kurumların inisiyatifinden çıkarılarak merkezi ve periyodik olarak yapılması gerektiğini savunuyoruz dedi. Ayrıca yapılacak sınavda mutlaka boş olan tüm kadrolara sınav açılmalıdır dedi.

"TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZDE ISRARCIYIZ"

Tonbul, önümüzde bir toplu sözleşme dönemi var KİT çalışanlarının sorunlarını biliyoruz bizden önce 10 yıl boyunca yetkili olan sendika hizmet kolumuzda bir tek kazanım dahi elde edemezken biz Yemek yardımı, aile yardımı, ek ödemeler, skala ayarlamaları, koruyucu giyim yardımı ve başörtüsü mağduriyetlerinin giderilmesi gibi onlarca kazanım elde ettik. 

KORUMA GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE SİLAH VE VARDİYA TAZMİNATI VERİLMELİ”

MKE'de çalışan Koruma Güvenlik Görevlilerine silah ve vardiya tazminatı konusunu Toplu Sözleşme görüşmelerinde gündeme getireceğiz diyen Tonbul şöyle konuştu: Ülkemizin en strateji kurumlarından birisi olan MKE Fabrikalarının, güvenliğini sağlayan Koruma Güvenlik personeline silah ve vardiya tazminatı verilmiyor. Konu Toplu Sözleşme taleplerimizin içerisinde yer alıyor. Silah ve vadiya tazminatı konusunu Toplu Sözleşme masasının gündemine getireceğiz. İnşallah, Koruma güvenlik görevlilerine silah ve vardiya tazminatına kavuşacak.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ