MKE ülkenin savunma mekanizmasıdır

MKE ülkenin savunma mekanizmasıdır

Kırıkkale'de MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin ağır silah ihtiyacını karşılamak ve silah üretiminde kullanılan ham madde ihtiyacını karşılamak için faaliyet gösteriyor.

FABRİKA DURMAKSIZIN ÇALIŞIYOR
Havan grupları ile tank, top ve obüslerin silah sistemlerini üreten fabrika, aynı zamanda bu ürünlerin ihracatını da yaparak ekonomiye de katkı sağlıyor. Fabrikada, binlerce ton ağırlığındaki çelik, dev kazanlarda eritilip dövülerek mukavemeti artırıldıktan sonra ağır silahların gövde ve namlularına dönüştürülüyor. Fabrika Müdürü Faruk Yenal, yaptığı açıklamada, MKE bünyesinde 1932 yılında kurulan çelik fabrikası ile 1937 yılında kurulan top fabrikasının 1993 yılında birleşerek ağır silah ve çelik fabrikası adı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi.

TOP VE OBÜSLER
Fabrikalarında havan grubu silahlar ile ağır silah olarak tabir edilen tank, top ve obüslerin silah sistemlerini ürettiklerini ifade eden Yenal, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin ağır silah ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyet gösterdiklerini ve son yıllarda ihracata da önem verdiklerini kaydetti. Birçok ülkeye havan ve ağır silah namlusu malzemesi sattıklarını dile getiren Yenal, 2009 yılından beri 25 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

FIRTINA VE PANTER BURADA ÜRETİLİYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri`nin kullandığı Fırtına ve Panter obüslerinin silah sistemlerini ürettiklerini anlatan Yenal, Türkiye`nin ilk milli tankı olan Altay`ın ana silah sisteminin de fabrikalarında üretildiğini belirtti. Milli projelere büyük önem verdiklerini vurgulayan Yenal, şu bilgileri verdi: “Fabrikamızda havan grubu silahlar ile ağır silah sistemleri üretiyoruz. 155 milimetre ve 52 kalibrelik Fırtına ve Panter obüslerinin silah sistemlerini üretiyoruz”

İLK MİLLİ TANKI
Türkiye`nin ilk milli tankı olma özelliğine sahip Altay tankının ana silah sistemi de fabrikamızda üretiliyor. 2 prototip yapımını tamamladık. Altay silah sistemi deneme atışlarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri`nin kullanımına sunulacak. Seri üretime geçilmesiyle birlikte Altay tanklarının silah sistemleri tamamen fabrikamızda yapılacak” dedi. Yenal, fabrikalarında 155 milimetre ve 52 kalibrelik silah sistemi yanı sıra, 60 milimetre, 81 milimetre ve 120 milimetrelik havan üretimlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ