MKE ülkenin savunma gücüdür

MKE ülkenin savunma gücüdür

Vali Ali Kolat, MKE'nin ülke savunma sanayine önemli katkılar sağladığını belirterek, MKE Türkiye'nin savunma gücüdür, can damarıdır” dedi.

BARUT VE FİŞEKLERİ İNCELEDİ
Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve beraberindekiler, kentte kurulu Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (Mkek) fabrikalarını ziyaret etti. Yetkililerden bilgi aldı.Vali Kolat, Barut Fabrikası Müdürlüğü ziyaretinde Mkek Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdöğen, Barut Fabrikası Müdürü Berna Doğrul ve yetkililer tarafından karşılandı.Vali Kolat, yanar kovan tesisi, küresel barut üretim tesisi başta olmak üzere müdürlüğe bağlı birimleri gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Burada Vali Kolat ve beraberindeki heyete, barut imalatı, barutun fişek hızına etkisi ve yaptığı basınç hakkında bilgiler verildi.

HURDALARI GERİ TOPLUYOR
Ürün sergisini gezen Vali Kolat`a, çeşitli fişekler ve bu fişeklerde kullanılan barut çeşitleri hakkında sunum yapıldı. Ayrıca atış poligonunda DEneme amaçlı fişek atışı gerçekleştirildi. Vali Ali Kolat, MKE’nin ülkenin savunma gücü olduğunu söyledi. Hurda Fabrikası Müdürlüğü de ziyaret eden Vali Kolat`ı fabrika Müdürü Mehmet Şener ve yetkililer tarafından karşıladı. Hurda Fabrikası Müdürlüğü tarafından, Vali Kolat ve beraberindeki heyete brifing verildi. Verilen bilgilerde; Fabrikanın, her türlü kamu kurum ve kuruluşlarının hurdalarını topladığı ve geri dönüşümü sağlayarak değerlendirildiği belirtildi. Yetkililer, 12 bin metrekare kapalı alan ve 358 bin metrekare açık alan olmak üzere toplam 370 bin metrekare alanda faaliyet gösteren fabrikanın son 4 yılda 382 bin ton hurda üretimi yaptığı ifade ettiler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ