MKE İşçisi ayakta Siyasiler uyuyor

MKE İşçisi ayakta  Siyasiler uyuyor

MKE tarafından geliştirilen ve yakın zamanda seri üretimine başlanası beklenen Milli Piyade Tüfeği'nin Kırıkkale dışında özel sektöre yaptırılacağı yönündeki iddialar Silah Fabrikası işçilerini ayağa kaldırdı. İşçiler kendilerini tatmin edici bir açıklama

 

 

PATENTİ MKE KURUMUNA AİT

Uzun yıllar AR-GE çalışması yapıldıktan sonra Silah Fabrikasında portatifleri dahi yapılan ve önümüzdeki kısa sürede seri üretimine geçilecek olan Milli Piyade Tüfeğinin üretiminin özel bir şirkete yaptırılacağı yönündeki iddialar Silah Fabrikası işçilerini ayağa kaldırdı. Geçtiğimiz yıllarda Kurum yetkililerince tanıtımı yapılırken MKE’nin prestijni önemli ölçüde etkileyeceği ve TSK’nın ilk kez yerli bir tüfekle donatılacağı bildirilmesine rağmen şu günlerde tüfeğin Kırıkkale dışında özel bir şirkete yaptırılacağı iddiaları ortalığı karıştırdı. Türk Metal Sendikası yöneticileri dün fabrikada işçiler ile birlikte kurum yetkilileri ile bir görüşme yaptı.

 

SOS’UN KURULMASI TEHLİKEYE GİRER

MKE Kurumu Silah Fabrikasında Uzunca bir zamandır üzerinde çalışılan Milli Piyade Tüfeği’nin seri üretime geçilmesine ramak kala üretimin Kırıkkale dışında özel bir firmaya yaptırılacağı iddialarının gerçekleşmesinin Kırıkkale’de yapımı düşünülen ve fizibilite çalışmaları tamamlandığı bilinen Silah Organize Sanayi bölgesinin burada kurulmasını bile tehlikeye düşüreceği ileri sürülürken siyasilerin bu durumdan bir haber oldukları kamuoyunda eleştirilere neden oluyor. Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal durumdan haberdar olduklarını belirterek fabrika yetkililerinden işçilerin de bulunduğu bir ortamda bilgi istediklerini söyledi.Öcal tatmin edici bir bilgi alınmaz ise Pazartesi gününden itibaren yasal zeminde durumu ele alarak durumu değerlendireceklerini bildirdi.  



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü