MKE işçilerinin sorunları masaya yatırıldı

MKE işçilerinin sorunları masaya yatırıldı

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, MKE Genel Müdürlüğünde çalışan personelin sorunlarını Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Genel Müdürü İzzet Artunç'a iletti.

ANKARA VE KIRIKKALE’DEN KATILIM

Yapılan ziyarete Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Mikail Başer’in yanında Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Ankara 4 No’lu Şube ve Kırıkkale Şube Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.  

İŞÇİNİN SORUNLARI

Artunç ile bir süre görüşen Tonbul, MKE Genel Müdürlüğü ve fabrikalarda çalışan personelin sorunları ve çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı: “Görevde yükselme sınavında kadrosu teknik olup, idari birimde çalıştırılan personelin, görevde yükselme sınavında idari birim sınavlarına girebilmesi ve unvan değişikliği sınavı ve gündemde olan görevde yükselme sınavının beraber planlanarak yapılması, Koruyucu giyim yönetmeliğinde belirtilen maliye birim fiyatı esası, kanunda olmamasına rağmen birçok fabrika yönetiminin maliye birim fiyatını uyguladığı bu hususun kaldırılması, Güvenlik personelinin memurluğa geçişinin önündeki engellerin kaldırılması,”

“Gazi Fişek Fabrikası Müdürlüğü’nde çalışan güvenlik görevlilerinin silahlarının yenilenmesi, Görevde yükselme sınavının tüm branşlarda eşit imkânlarla uygulanması için boş olan bütün kadroların sınava açılması, Taşra teşkilatında (Fabrikalarda) müdüriyet binaları haricinde atölye, saha vb. alanlarda hizmet veren personelin odalarının, periyodik olarak temizlenmesi ve odaların fiziki şartları arasındaki farklılıkların giderilmesi. Kırıkkale’de hizmet veren personel için farklı yaş gruplarını içeren kreş hizmeti verilmesi MKE Genel Müdürlüğü ve fabrika müdürlüklerinde çalışan personelin çalışma koşullarının  iyileştirilmesi, Teknik ve idari personelin, meslekleri ile ilgili alanlarda çalıştırılması.”

MPT, KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ

Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Mikail Başer,  Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikasında üretimi yapılan Milli Piyade Tüfeği’nin (MPT), hiç kimseye peşkeş çekilemeyeceğini söyledi. MPT’nin Kırıkkale için büyük önem arz ettiğini belirten Başer, “Silah Fabrikasında yapılan Mili Piyade Tüfeği Kırıkkale işçisinin alın teridir. MKE geçtiğimiz yıllarda yapılan yanlış politikalar nedeniyle bu duruma düşmüştür. MKE denince akla Kırıkkale gelmektedir. Hükümetin 2023 vizyonunda savunma sanayi alanında dışa bağımlılığını yüzde 100`e yakın bir oranda ortadan kaldırmayı hedeflediğini biliyoruz bu hedefe ulaşmak için yeni bir kanunla MKE’nin önünün açılması ve dinamik bir yapıya kavuşturulması kaçınılmaz bir gerekliliktir" dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü