MKE özerkleşiyor mu?

MKE özerkleşiyor mu?

2 ŞUBAT 2017´DEN İTİBAREN ÖZERK Mİ OLACAK?

MKE özerkleşiyor mu?

Dün gazetemizde çıkan ?MKE yönetiminden niçin çıkartıldık?? başlıklı haberimizin ardından bugün de MKE´nin özerkleşeceğine dair iddialar Kırıkkale´de rahatsızlığa yol açtı. Kurumun Kırıkkale´deki fabrikalarında özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerine üretilen önemli silahlar bulunuyor. Mağara delici özelliğe sahip mermiler burada üretiliyor.

2 ŞUBAT 2017´DEN İTİBAREN ÖZERK Mİ?

MKE´nin özerkleşme yolunda tüm aşamaların tamamlandığı, 2 Şubat 2017´den itibaren bu vasfıyla yönetiminin sürdürüleceği iddia edilirken, fabrikaların ve diğer işletmelerin çoğu Kırıkkale´de olan MKE´nin bundan sonra alacağı yol merak konusu oldu.

YALNIZCA PİRİNÇ FABRİKASI VE HURDA İŞLETMESİ SANAYİ BAKANLIĞI´NDA KALACAK

İddiaya göre yalnızca Pirinç Fabrikası ve Hurda İşletmesi Sanayi Bakanlığı´nda kalacak, diğer kurum ve yan kuruluşların ise Sanayi Bakanlığı´yla ilişiği kesilecek. Bu iddiaların duyulmasının ardından özellikle Kırıkkale´de tepkiler artamaya başlarken, dünkü haberimizde belirttiğimiz, Kırıkkale Valisinin MKE Yönetim Kurulundan çıkartılmasının özerkleşme iddiasının gerçek olma ihtimalini artırdığı belirtiliyor. MKE´nin özerkleşmesi durumunda Kırıkkale´deki fabrikaların ve Kırıkkale´nin en değerli bölgelerindeki arsaların akıbetinin ne olacağı, silah sanayiine hizmet edip etmeyeceği ise ayrı bir merak konusu.

-PUSULA ÖZEL-



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ