MKE Kurumu Genel Müdürlüğünü Kırıkkale´ye getireceğiz

MKE Kurumu Genel Müdürlüğünü Kırıkkale´ye getireceğiz

KILIÇDAROĞLU, KENDİSİNE YÖNELTİLEN SORULARI YANITLARKEN YILLARDIR KONUŞULAN ANCAK BİR SONUÇ ALINAMAYAN MKE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUSUNDA NET KONUŞTU

KILIÇDAROĞLU, KENDİSİNE YÖNELTİLEN SORULARI YANITLARKEN YILLARDIR KONUŞULAN ANCAK BİR SONUÇ ALINAMAYAN MKE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONUSUNDA NET KONUŞTU

MKE Kurumu Genel Müdürlüğünü Kırıkkale´ye getireceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kırıkkale´de düzenlenen salon toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, MKE Kurumunun geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, MKE Genel Müdürlüğünün Kırıkkale´ye taşınması konusundaki bir soruya ise, ?Sayın Muharrem İnce Cumhurbaşkanı, biz de iktidar olursak MKE Genel Müdürlüğünü Kırıkkale´ye getiririz, söz? diye karşılık verdi.

ANADOLU´YU AYAĞA KILIÇDAROĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen salon toplantısına katılmak üzere Kırıkkale´ye geldi. Kırıkkale girişinde İl Başkanı Onur Yüksel Bozdoğan, Milletvekili adayları Av. Ahmet Önal, Güllü Aykut ve Umut Çoşgun, eski Milletvekili Halil Tiryakı ile partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Diva düğün salonuna gelerek buruda Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri Sendika Başkanları ve Muhtarlar ile bir araya geldi. Diğer Millet İttifakında yer alan siyasi partilerin de temsilcilerinin katıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu öncelikle Kırıkkale´nin genel durumu konusunda sürekli göç eden il olmasının nedenlerinden söz etti. Kılıçdaoğlu parti olarak Anadolu´nun içinin boşaltılmasına razı olmadıklarını bunun için Kırıkkale´nin de şaha kalkması gerektiğini belirerek ?Anadolu´yu ayağa kaldırmalıyız? dedi.

ADALETİN OLMADIĞI DEVLET AYAKTA DURAMAZ

 Konuşmasına adet vurgusu yapan Kılıçdaroğlu adaletin olmadığı devletlerin ayakta durma şansının olmadığını söyledi Kılıçdağlu, "Adaletin olmadığı devlet, ayakta duramaz. Bir kişinin suçlu olup, olmadığına sadece ve sadece hâkim karar verir. Avukat, savcı karar veremez. Siyasetçi, bir kişiyi baştan suçlu ilan ederse orada adalet yoktur. Adalet için ne gerekiyorsa yapacağım" dedi. 

KIRIKKALE´NİN NÜFUSU NİÇİN DÜŞTÜ?

Yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini ifade eden Kılıçdaroğlu, Kırıkkale´nin önemine değinerek, kentin nüfusunun 350 binden 250 bine düştüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kırıkkale´yi bu hale getiren partiye oy verdiniz arkadaşlar. Hani ´Türkiye şöyle büyüdü, böyle büyüdü´. Kırıkkale niye nasibini almıyor? Sizin ne günahınız var? Bu seçim, sıradan bir siyasi parti seçimi değil. Önümüzde iki seçenek var. Ya demokrasiden yana oy kullanacağız ya da dikta yönetimi için oy kullanacağız. Demokrasi istiyorsanız ´millet ittifakı´ orada. Tercih, milletin tercihi. Kırıkkale artık emekli kenti. Yüzde 80´i emekliden oluşuyor" diye konuştu.

BENİM HİÇ BİR BİREYSEL DERDİM YOK

Anadolu´nun şaha kaldırılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Fabrika kurmamız lazım. Gençler işsiz. Anadolu´dan kalkıyorlar; en yakın Ankara, İstanbul, İzmir´e gidip, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Bizim ´Merkez Türkiye´ projesinin temelinde bu yatıyor. Kim yerini, yurdunu bırakıp gitmek ister. Anadolu´nun şaha kalkması için yeni bir hamle başlatılması lazım. Ben bazen sitem ediyorum, haklıyım. Doğruları söylüyorum; çünkü bu milleti seviyorum. Benim hiçbir bireysel derdim yok; ama ben bu ülkede yaşıyorum. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyorum. Her evde huzur olmasını istiyorum; ama bunlar yoksa benim de sitem etmeye hakkım var. Kırıkkale´de fabrikalarda 20 bin kişi çalışıyordu şimdi bin 800 kişi çalışıyor. Bunu hepimizin düşünmesi lazım" dedi.

´TÜRKİYE´DE 10 KİŞİ BİLİYORSA BİRİ BENİM´

Önceki seçimde emekliler için ´Emeklilerin huzurlu iki bayram geçirmesi lazım´ dediğini hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Kıyameti kopardılar, ´Nereden bulacaksın?´ dediler. Ben 27 yılımı maliyede geçirdim. Bu benim uzmanlık alanım. Vergi nasıl toplanır, para nasıl harcanır; bunu Türkiye´de 10 kişi biliyorsa biri benim. Ama sağ olsunlar, emekliler, iktidara oy verdi. Fakat ben şimdi bugünlerde bir şey dillendiriyorum. Bugün 1 milyon 644 bin kişi, 1500 lira altında maaş alıyor. 300, 600 lira alan var. Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü. ´Millet ittifakı´ parlamentoda çoğunluğu aldığında, Sayın Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda emekli maaşı en düşük 1500 lira olacak. Şimdi uyanma zamanı, değişim, dönüşüm zamanı. CHP´li belediyelerde asgari ücret 1500 lira oldu. Yine sözüm söz, asgari ücret 2 bin 200 lira olacak."

ŞEHİT VE GAZİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ

Salonda şehit ve gazi yakınlarının bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Şehitler hepimizin şehididir. Şehit üzerinden siyaset yapılmaz. Şehitler, yakınları ve gaziler arasında ayrım yapılırsa bu ayrılığı yapanlar açık ve net söylüyorum vatan hainleridir. Şehitler ve gaziler arasında ayrım yapılmaz. Her şehidimizin başımızın üstünde yeri vardır. Her gazimizin başımızın üstünde yeri vardır. Ama şehitleri ayırmak, birisine az, para birisine fazla para vermek, birisine başka imkânlar sağlayıp, diğerlerine o imkânları sağlamamak gibi bir ayrımcılık bizim geleneğimizde, inancımızda yoktur" dedi.
ADALET İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM
Türkiye´de herkesin adalete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Adaletin olmadığı devlet ayakta duramaz. Bir kişinin suçlu olup olmadığını kim belirler? Bir kişinin suçlu olup olmadığına sadece ve sadece hâkim karar verir. Avukat, savcı karar veremez. Ancak ama ancak dünyanın bütün demokrasilerinde hâkim karar verir. Ama siyasetçi bir kişiyi baştan suçlu ilan ederse orada adalet yoktur. Bunun, şunun için ifade ediyorum. 33 ere 7 kez ömür boyu müebbet hapis cezası verildi. Er; komutan değil, general değil. Komutanın emri tartışılır mı? Askerlikte tartışılmaz. Komutan emir verir, siz o emre uyarsınız. Komutan talimat vermiş ´Dışarı çıkın´, er dışarı çıkmış. Siz 33 ere ömür boyu 7 kez müebbet hapis cezası veriyorsunuz. Cezayı vereceksen komutana vereceksin. 1 milyondan fazla mağdur aile var. Bütün mağdur ailelere sesleniyorum. Adalet için ne gerekiyorsa yapacağım" diye konuştu.

ONURUN VARSA GÖREVİ BIRAKIRSIN

Konuşmasında, sosyal paylaşım sitesi Twitter´dan siyasi açıklama yaptığını belirttiği Danıştay üyesine tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 
"Danıştay´da bir bayan hâkim, siyasi tweet atıyor. Kimin için? Muharrem İnce´yi eleştirmek için atıyor. Sen hâkimsin? Senin siyasetle ne ilgin var? Kendisine çağrı yaptım. Onuru, erdemi, insansan, adalete inanıyorsan hâkimlikten derhal istifa et. Hala istifa etmiyor. Kırıkkale´den sesleniyorum. Sen istifa etmediğin sürece sana ´Onursuz bir hâkim Danıştay´da görev yapıyor´ diyeceğim. Hâkimin siyasi kimliği mi olur Allah aşkına? Hâkim hâkimdir. Yarın diyelim ki Sayın Muharrem İnce´nin bir davası o mahkemeye düştü. Hâkimin görüşü belli. Gözü kapalı mahkûmiyetine karar verecek. Bu hâkim kardeşime yine sesleniyorum. Senin onurun varsa o görevi bugün derhal öğleden sonra bırakırsın. Onurun varsa onurun."

MKE KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜ GETİRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu konuşmasının toplantının basına kapalı bölümünde İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ´ın yönetiminde karşılıklı soru cevap şeklindeki bölümde STK temsilcileri, sendikacılar ve muhtarlarla parti temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Yaklaşık bir saat süreyle devam oturumda Kılıçdaroğlu´na özellikle Kırıkkale ile ilgili önemli sorular yöneltildi. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı´nın MKE Genel Müdürlüğünün ve diğer bazı Kamu Kurum müdürlüklerinin Kırıkkale´yle taşınması konusundaki soruyu karşılık Kılıçdaroğlu MKE Kurumunun Türkiye´nin ilk ve tek Silah Sanayi olduğunu MKE Kurumunu bu nedenle önemsediklerini belirterek ?Sayın Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olursa, bizde iktidar olursak söz veriyorum MKE Genel Müdürlüğünü buraya getiririz? diye karşılık verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca diğer tüm sorulara olumlu karşılık vererek iktidar olmaları halinde Türkiye´nin yüzünün güleceğini söyledi.

HABER-FOTO: Murat Karadağ



1

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

2

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

3

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

4

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

5

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

6

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

7

Hacılar’da Hizmetin Adresi; Mehmet Koyuncu