MKE çalışanı FETÖ´cü sanıklara hapis cezası

MKE çalışanı FETÖ´cü sanıklara hapis cezası

BİR KİŞİ BERAAT ETTİRİLDİ, DİĞERLERİ TUTUKLANDI

BİR KİŞİ BERAAT ETTİRİLDİ, DİĞERLERİ TUTUKLANDI

MKE çalışanı FETÖ´cü sanıklara hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü kurmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan eski MKE Kurumu çalışanları hapis cezasına çarptırıldı.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ KURMAK VE ÜYE OLMAK SUÇLAMASI İLE YARGILANDILAR

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütü kurmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Yunus Çelebi, Ergün İnan, Tuncay Doğan, Uğur Yıldız, Mustafa Özdemir, Harun Karataş; tutuksuz yargılananlar Mustafa Karakaya, Seyit Daştan, Uğur Gümüşsoy, Adem Yılmaz, Ahmet Akdemir, Haydar Aşar ve Yusuf Ç. ile avukatları hazır bulundu.

SUÇLAMALARI HİÇ BİRİSİ KABUL ETMEDİLER

Tutuklu sanık Doğan, savunmasında, FETÖ dâhil hiçbir terör örgütünün üyesi olmadığını iddia etti. Sanık İnan da hakkındaki suçlamaları reddetti. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen İnan, "17-25 Aralık süreci öncesinde bu yapının sohbet toplantılarına dini duygularımı kullanarak ben de katıldım. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

ÖRGÜTE KENDİ İSTEĞİYLE ÜYE OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Sanık Özdemir ise kendi isteğiyle bu hain yapıya üyeliğinin söz konusu olmadığını ileri sürerek, beraat talebinde bulundu. Diğer sanıklar da silahlı terör örgütü üyeliği iddiasını kabul etmediklerini belirtti.

BİR KİŞİ BERAAT ETTİRİLDİ, DİĞERLERİNE HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Ergün İnan´a 8 yıl 4 ay, Tuncay Doğan´a 7 yıl 8 ay 15 gün, Yunus Çelebi, Seyit Daştan, Uğur Yıldız, Mustafa Özdemir, Mustafa Karakaya ve Harun Karataş´a 7 yıl 7 ay 7´şer gün, "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan Uğur Gümüşsoy, Adem Yılmaz ve Haydar Aşar´a 2 yıl 6´şar ay, Ahmet Akdemir´e 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Yusuf Ç. ise beraat ettirildi.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ