Mısır Akbabasına üniversite sahip çıktı

Mısır Akbabasına üniversite sahip çıktı

Elektrik tellerine takılan Mısır Akbabası KÜ Veteriner fakültesinde tedaviye alındı

Vatandaşların yaralı halde bulduğu Mısır Akbabası?nın tedavisi, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Kliniğinde devam ediyor. Kırıkkale?nin Delice ilçesinde vatandaşlar tarafından tarlada bulunan yaralı akbaba, Delice İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler tarafından yapılan ilk tıbbi müdahalenin ardından, Kırıkkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. 
 
YARALARI İYİLEŞİNCE TESLİM EDİLECEK
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlileri tarafından Veteriner Fakültesi Cerrahi Kliniğine getirilen mısır akbabasının sol ayağında ve sol kanadında elektrik çarpmasına bağlı olduğu düşünülen yanık yaraları belirlendi. Tedavisi devam eden akbabanın bundan sonra uçmasının ve doğada tek başına hayatta kalmasının mümkün olmadığını bildiren Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gürkan, yaraları iyileştikten sonra hayvanın, Bursa Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi`ne ulaştırılmak üzere, Kırıkkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerine geri teslim edileceğini belirtti.
 
1960 -2010 YARIDAN FAZLASI YOK OLDU
K.Ü. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan ise 1960 -2010 yılları arasında yarıdan fazlası yok olan Mısır Akbabası?nın, Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tehlikede olan türler sınıfına alındığını söyledi. Prof. Arıkan, Ankara`nın Beypazarı İlçesi?nin bu akbabalar için en önemli üreme ve beslenme alanı olduğunu da belirtti.
 


cem erbaş
30.11.2011 20:46:37
fakülte çok iyi çalışıyor zaten kuşlara sahip çıkıyorlar, geçen sene leylek ve şahinlerede kartallarada baktılar asıl bir hoca var o çok ilgili iyi işler çıkarıyor ......

sait
4.12.2011 23:03:08
Fakülte için bu gibi olaylar çok güzel bir tecrübe aslında...

İhsan Nurev
26.12.2011 13:44:01
Fakültede çok genç ve taze beyin var ayrıca kliniktekiler çok ilgililer, tecrübeliler ancak alanları çok küçük ....yazık ...

1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama