Miniklerin Nevruz coşkusu

Miniklerin Nevruz coşkusu

Baharın müjdeleyicisi olan Nevruz Bayramı, Minik Kalpler Anaokulu?nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte konuşan Minik Kalpler Anaokulu Müdürü Şengül Doğan, ?Nevruz baharın simgeleyicisidir? dedi.

YILLARDIR KUTLANIYOR

Nevruz?un yıllardan bu yana kutlandığını ve bayram havasında geçtiğini belirten Minik Kalpler Anaokulu Müdürü Şengül Doğan, ?Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Bugün, geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı 21 Mart`a rastlamaktadır. Bu günlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri, baharın da başladığı günlerdir. Atalarımız; yeni bir hayat, yeni bir başlangıç demek olan bu tarihi günü, ayni zamanda Ergenekon`dan çıkış bayramı olarak da kutlamışlardır. Bayram; birlikte sevinme, neşelenme ve eğlenme demektir. Bayramlarımız da karşılıklı sevgi-saygı ve hoşgörünün, ulusça bir arada kardeşçe barış içinde yasama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu sevinç ve kıvanç dolu günlerimizdir? diye konuştu.  

BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Doğan konuşmasının şöyle sürdürdü, ?Nevruz, bütün bu güzel duygular yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir senlik günüdür. Atalarımızdan gelen bu güzel geleneği, bu ortak kültür değerimizi sonsuza dek yaşatma ve bize yurt olan doğa ve çevremizi en iyi şekilde koruma bilinç ve arzumuzla Nevruzunuzu kutluyor ve hepimize sağlık, mutluluk ve basarılar diliyor. Baharın gelişi Minik Kalplerde de eğlence coşku ve sevinç içerisinde kutlandı. Bundan sonra da kültürel faaliyetlerimiz ve bu tür faaliyetlerimiz devam edecek? dedi.

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti