Miniklerin kasları mükemmel

Miniklerin kasları mükemmel

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Kreşinde bulunan miniklerin antrenörler eşliğinde kas gelişimleri değerlendirildi. Çeşitli oyunlar oynayan çocuklara, kaslarını geliştirme yöntemleri gösterildi. Çocukların küçükten başlayarak kasalarının gelişmesine yar

TOP YAKALAMACA

Verilen süre içinde çocuklar halka olur, ayaklarını birbirine değecek şekilde açarlar bellerini büküp dizlerine koyarlar. Ebe seçilen çocuk elinde top ortada beklemektedir. Amacı topu bir arkadaşının ayakları arasından dışarıya yuvarlamaktır. Halkadaki çocuklar ayaklarını oynatmadan elleriyle topu yakalamaya çalışırlar. Top atılıncaya kadar ellerini dizlerinden ayırmazlar.

TOP TOPLAMA OYUNU

Nesnelerin farklılığını anlar. Çocuklar oyun alanına dağılırlar. Bir sepet içine 10-15 kadar küçük top konur. Oyun başlayıncaya kadar öğretmen topları değişik yerlere atar. Çocukların birer birer topları getirip sepetin içine koymaları gerekir.

BALIK YAKALAMACA

Öğretmenin hazırladığı mıknatıslı oltalar çocuklara verilir. Hazırlanan derenin içindeki balıklar da mıknatıslıdır ve oltalarla balık yakalanmaya çalışılır.

HALATA ASILMACA

Belli bir güç kullanarak nesneleri kendine çeker. Çocuklar iki gruba ayrılır. Ortaya mavi poşetten göl yapılarak koyulur. Öğretmen ipi her grup kendisine çeksin yönergesini verir ve göle düşmeyelim der. Göle düşen grubun çocuğu grubunun en arkasına geçer. Oyun çocuklar sıkılana kadar devam eder.

KÖŞE KAPMACA OYUNU

Öğretmen tarafından fon kartonlarından kış yaz ilkbahar sonbahar köşeleri hazırlanır. Çocuklardan ellerine pinpon topları verilir ve öğretmen verdiği yönergelere göre ellerindeki pinpon topları belirlenen köşelere atılır. Sekip geri gelen top da tutulmaya çalışılır.

KARTOPU OYUNU

Amaç, küçük kaslarını kullanarak belli güç gerektiren manipülatif hareketleri yapabilme. Öğretmen her çocuğa beyaz bir kâğıt verir. Bununla çocuklardan kartopu yapmalarını ister. Herkes kendi kartopunu yaptıktan sonra, toplarını duvara yere arkadaşlarına atabilir. Ayaklarıyla vurabilir. İstediği gibi kartopu oynayabilir. Oyunun sonunda toplar bir araya getirilir, kardan adam yapıyormuş gibi sınıfın bir yerinde toplanır.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!