Miniklere ilk yardım eğitimi veriliyor

Miniklere ilk yardım eğitimi veriliyor

İnsanlar geçmişten günümüze çalışma ortamlarında, okullarda, seyahatlerinde, evlerinde ve diğer ortamlarda her zaman riskler, tehlike ve kazalarla iç içersinde olduğunu belirten Sağlık İl Müdürü Mustafa Uzun, öğrencilere ilk yardım eğitimi verilmeye devam

139 ÖĞRENCİ

Son olarak, Leyla İsa Aktuğ İlkokulu ve Ortaöğretimindeki öğretmen ve öğrencilere yönelik 112 numaralı telefonun aranması gereken durumlar ve ilkyardım hakkında bilgiler verildi. Programa toplam 139 öğrenci katıldı.

ZAMANINDA DOĞRU MÜDAHALE

Uzun, "İlk yardım hizmetinde başarılı olmak öncelikle bu konuda iyi yetişmiş, yeterli sayıda insan gücünün varlığına bağlıdır. İlk yardım ile ilgili bilgi ve uygulamaların toplumdaki bütün bireylerce bilinmesi beklenilen bir durumdur. Fakat bunu sağlamak oldukça güçtür. Ancak her okulda bir sağlık ekibi bulunmadığından genellikle okullarda karşılaşılan acil durumlarda öğretmenin müdahalesi önem taşımaktadır ve öğretmenlerin bu gibi durumlar için yeterli ilk yardım bilgisini alması oldukça önemlidir. Zamanında ve doğru yapılan müdahale ortaya çıkabilecek hayati tehlike gösteren durumlarda sağ kalım oranını belirgin oranda yükselteceği aşikârdır. İlk Yardım bilgisine toplumun her kesiminin ihtiyacı vardır. Fakat riskli grupların daha fazla ihtiyacı bulunmaktadır. Okul hayatının ilk başlangıcında yer alan ilköğretim öğrencileri, ilk yardım bilgisine aynı yaş grubundaki ortaöğretim öğrencilerinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır.” dedi. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti