Minik Ellerden Büyük İşler

Minik Ellerden Büyük İşler

Kırıkkale`de `Tohumdan fidana` projesi kapsamında yeşeren fidanlar öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu. Öğrenciler hem fidan diktiler hemde hoşça vakit geçirdiler.

3 YIL ÖNCE BAŞLATILAN PROJE
Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği`nin (ÇEKÜD) ülke genelinde 3 yıldır başlatmış olduğu `Minik ellerden büyük işler ve Tohumdan fidana` kampanyaları kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi. Geçen yıl Kırıkkale`de uygulanan projenin ikinci aşaması olan yeşeren fidanların toprakla buluşturulması etkinliği, ÇEKÜD, Kırıkkale Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED), Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile yapıldı.
BOŞ ARAZİ YEŞİL ALANA DÖNÜŞECEK
Öğrencilere geçen yıl dağıtılan tohumlar bir süreyle büyütülmelerinin ardından kendi fidanlarını düzenlenen etkinlikle Yahşihan ilçesi Hacıbey TOKİ alanındaki ormanlık araziye dikimi yapıldı.ÇEKÜD Kırıkkale temsilcisi Atilla Dulkadir, 2011 yılında Pazarcık köyüne, Çocuk Yuvası bahçesine ve 2012 yılında Kırıkkale Üniversitesi ağaçlandırma alanına yaptıkları fidan dikim faaliyetinin bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğini ve daha yeşil alana sahip bir Kırıkkale için tüm imkanlar için seferber olacaklarını ifade etti.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VE YETKİLİLER KATILDI
Düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, ÇEKÜD Kırıkkale Temsilcisi Atila Dulkadir, AKÇED Başkanı Mustafa Arı, Kırıkkale merkez Namık Kemal ve Evliya Çelebi ilköğretim okullarından çok sayıda öğrenci grubu katıldı.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü