Minik ellerden büyük işler

Minik ellerden büyük işler

İlköğretim Okulu öğrencileri Cansu (10) ve Döne Işık (11) kardeşler, babaları hasta olduğu için annelerine yardım için büyüklerin yapması gereken işleri bile büyük bir başarı ile yaparak takdir topluyorlar. Minikler evlerinin çamaşırlarını yıkayıp, küçük

ANNELERİNE YARDIM İÇİN
İlköğretim Okulu öğrencileri Cansu (10) ve Döne Işık (11) kardeşler, babaları hasta olduğu için annelerine yardım için leğende çamaşır yıkıyor, 7 aylık kardeşlerine bakıyor. Babaları sık sık şeker komasına giren kardeşler, anneleri olmadığı zamanlarda bütün yükü üzerlerine alıyor. Evleri temizleyip 7 aylık Şahin`e bakan kardeşler, kendilerinden büyük işleri yapmaya çalışıyor.
BABA HASTA ANNE ZORDA
Eşinin hastalanmasının ardından zor günler geçirmeye başladıklarını açıklayan anne Songül Işık, eşinin çalışamadığını ve bütün yükün kendisinde olduğunu söyledi. Ev işlerinde Döne ve Cansu adlı kızlarının kendisine yardım ettiğini açıklayan Işık, "Bu nereye kadar gidecek ve artık dayanacak gücüm kalmadı." dedi.
HAYATLARI BİR ANDA DEĞİŞTİ
Gürler Mahallesi`nde oturan Işık ailesinin hayatı, baba Hüseyin Işık`ın şeker hastalığına yakalanmasıyla birlikte değişti. Doktora giden baba Işık, 15 gün hastanede tedavi altına alındı ve uzun zaman çalışmaması gerektiği söylendi. Hamallık yaparak ailesinin geçimini sağlayan babanın rahatsızlanması üzerine evin büyük oğlu Ali Işık, okulu bırakarak Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinin bir köyünde çobanlık yapmaya başladı. Hemen ardından diğer kardeşleri Cengiz Işık da okulu bıraktı ve iş bulmak için yollara düştü. Anne Songül Işık, erkeğin yapacağı işleri yapmaya başladı. Evin ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıya inen annenin imdadına minik eller yetişti. Virane ve kiralık bir evde yaşayan ailenin bütün işlerini Cansu (10) ve Döne (11) adlı kardeşler görmeye başladı. Işık ailesinin evinde çamaşır makinesi olmadığı için çamaşırları ellerinde yıkayan kardeşler, karnını doyurup babalarına bakıyor.
DOLAPTA SADECE YAĞ VAR
Işık ailesi, geçimlerini hayırsever insanların verdiği yiyeceklerle sağlıyor. Dolaplarında sadece sabahları kullandıkları yağ bulunuyor. Yeşilkart sahibi olan aile, ilaçları, artı ücret alındığı için almakta güçlük çekiyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı`ndan gelen yardımların yetmediğini söylüyorlar. Küçük Şahin`nin beşiği kırılmış vaziyette. Ablaları sallarken çok zorlandıklarını ifade ediyor. Mutfak dolabının lambası, patladığından dolayı yanmıyor. Aile, ampul alacak paralarının olmadığını beyan ediyor.
20 YIL ÖNCE GÖÇ ETMİŞLER
Yaklaşık 20 yıl önce Yozgat`tan Kırıkkale`ye göç ettiklerini açıklayan baba Hüseyin Işık, "Hastalanana kadar her şey güzel gidiyordu. Hastalandıktan sonra eve ekmek getiremez oldum. Bununla birlikte ailem de perişan oldu. Çocuklar okumayı bıraktı. Kızlarım bana bakmaya başladı. Evimiz kira ve aylık 50 lira ödeme yapıyoruz. İmkansızlıktan dolayı bazen bunu da ödeyemiyoruz." diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ