Minik Beceriler

Minik Beceriler

Minik Kalpler Anaokulu, Minik Palyaçolar Sınıfı farklı aktivitelerle miniklerin eğitiminde yeni ufuklar açmaya devam ediyor.

AHŞAP BOYAMANIN İNCELİKLERİ

Minik Palyaçolar Sınıf Öğretmeni Melike Özlü?nün öncülüğünde sınıfta düzenlenen ?Veli Katılım? faaliyetinin konuğu Sosyal Bilgiler ve El Sanatları Öğretmeni Özlem Zengin idi. Ahşap Boyama Sanatını farklı yaşlardaki insanlarla buluşturan Zengin, bu kez de Okul Öncesi Eğitim alan öğrencilere bu sanatın inceliklerini, boyanın hazırlanmasından boyama tekniklerine kadar her aşamasıyla öğretti.

KENDİ EL BECERİLERİ

Velilerinin yardımlarıyla ahşaptan yapılan çeşitli süs eşyalarını boyayan öğrenciler, eğitmenleri Özlem Zengin?in yönlendirmeleriyle rengârenk boyalarla ellerindeki renksiz ahşap eşyaları renkten renge, şekilden şekle soktular. İlk defa bu yaş grubuyla çalışma yaptığını ifade eden El Sanatları Eğitmeni Özlem Zengin, ?Açıkçası böyle bir performans beklemiyordum. Miniklerimizin el becerileri, yaratıcılık ve hayal gücüyle birleşince inanılmaz eserler ortaya çıkıyor. Çalışma yaptığım çoğu yetişkin grubunda bile alamadığım verimi bu çalışmada elde ettim. Çoğu öğrenci, velisinin desteğini dahi istemeden sırf benim sunumumla müthiş çalışmalar yaptılar? dedi.

OKUL ÖNCESİNİN AMACI

Veli katılımının ve desteğinin eğitimde başarı seviyesini yüzde yüz artırdığını ifade eden Minik Palyaçolar Sınıf Öğretmeni Melike Özlü, ?Yavrularımız büyüklerinin kendilerine güvendiklerini hissettikleri anda neler yapabileceklerini göstermek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Özgüvenleri artıyor. Kendilerinin de birer fert olduklarını, fırsat verildiği anda neler başarabileceklerini ispat etmeye çalışıyorlar. Zaten okul öncesinin en önemli amacı da budur? dedi.

AİLE ORTAMI

Görüşlerini aldığımız, katılımcı velilerden Kezban Topuz da bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ?Melike Hocamızı çok seviyoruz. Çocuklarımızın gelişimi için elinden geleni yapıyor. Çocuklarımızın böyle bir öğretmeni olduğu için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Ayrıca Minik Kalpler Anaokulu her bir çalışanıyla tam bir aile ortamına sahip. Çocuklarımızın burada kendilerini evden farklı bir yerde hissetmediklerine eminim. Bu ortamı sağlayan başta Okul Müdürü Şengül Doğan ve Müdürü Yardımcısı Bülent Özçam olmak üzere tüm çalışanlara sonsuz teşekkür ederiz? dedi.

ÖZEL OKUL ZANNEDENLER VAR

Minik Kalpler Anaokulu?nun yakaladığı ivmeyle her geçen gün daha da üst seviyelere çıktığını ifade eden Müdür Yardımcısı Bülent Özçam, ?Okulumuzu yalnızca ismen tanıyan birçok kişi, Minik Kalpler Anaokulu?nun özel bir anaokulu olduğunu zannettiklerini söylüyorlar. Bir devlet okulunun gerek tercih edilmesi yönüyle, gerekse karşılığında öğrenci ve velilerimize sunmaya çalıştığımız imkân ve ortamla bu kaliteyi yakalamış olması bizleri çok mutlu etmektedir. Bu okulun her bir çalışanı şunun bilincindedir ki, bu okulda klasik devlet memuru mantığı işlememektedir. Bu mekânın bir okuldan ziyade aile yuvası olması en büyük çabamızdır. Özellikle ailevi ya da bireysel sorunları olan öğrencilerimizle birebir ilgileniyor, yaşının üzerinde beceri ve zekâ tavırları gösteren öğrencilerimiz de doğru yönlendirilebilmesi için her daim rehberlik çalışmalarını olanca ciddiyetiyle yürütüyoruz. Velilerimizin ve halkımızın teveccühünden de çok mutluyuz? diye sözlerini sonlandırdı.

DOĞAN ÇALIŞMALARA YARDIMCI OLDU

Sınıfa gelerek faaliyete katılan Okul Müdürü Şengül Doğan da, velilerin aktif katılımıyla ortaya konulan bu tarz bir faaliyetten duyduğu memnuniyeti belirterek, ?Bizim birinci hedefimiz veli ve öğrencilerimizin memnuniyetidir. Ne mutlu ki, velilerimiz okulumuzdaki her türlü faaliyete oldukça istekli bir şekilde katılıyor ve bizlere destek oluyorlar? dedi. Bire bir her öğrenciyle de ilgilenen Doğan, kimi öğrencilerin çalışmalarına da yardımcı oldu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti