Milliyetçileri kendilerine engel görüyorlar

Milliyetçileri kendilerine engel görüyorlar

Ülkücü ve milliyetçilere yönelik saldırıların arttığını bildiren Tekin, "Milli birlik ve beraberliğimize savaş açanlar, milliyetçileri kendileri için bir engel olarak görmüş olacaklar ki, son günlerde ülkücü-milliyetçi kişi ve kurumlara yönelik saldırılar

ÜLKÜCÜLERİ KENDİLERİNE ENGEL GÖRÜYORLAR

Kırıkkale Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Tuğrul Tekin, düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkücü ve milliyetçilere yönelik saldırıların arttığını bildiren Tekin, "Milli birlik ve beraberliğimize savaş açanlar, milliyetçileri kendileri için bir engel olarak görmüş olacaklar ki, son günlerde ülkücü-milliyetçi kişi ve kurumlara yönelik saldırılar artmıştır. Kaynağını ihanetten, cesaretini terör ve onun siyasal uzantılarından alan bu tür suçlamalar dün olduğu gibi bugün de ülkücüleri asla yıpratamayacak ve yolundan asla döndüremeyecektir" dedi.

ÇAĞLAYAN`IN ART NİYETİNİN YANSIMASIDIR

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın Kürtlükle ilgili açıklamalarına dikkati çeken Başkan Tekin "Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Suudi Arabistan ziyareti sırasında devletimize yönelik asılsız ithamlarda bulunmuştur. Çağlayan`ın iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiyi geliştirmek üzere çıktığı bir gezide `Yıllardır Kürt olduğunu söyleyememiş biriyim` demesinin makul yanı yoktur. Bunu söylemesinin gerçeği yansıtmadığı bir yana bırakılacak olsa bile, Türkiye`nin diğer ülkelerin gözünün önünde bu kadar küçük düşürülmesi kesinlikle Çağlayan`ın art niyetinin bir yansımasıdır" diye konuştu.

TÜRK DE KÜRT DE BİRDİR

Eski ülkücü ifadesinin sürekli kullanıldığını anımsatan Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanı Abdullah Tuğrul Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:"Eski ülkücü ifadesi AKP`li yöneticilerin son dönemde moda tabirlerinden biri olsa da artık had sınırını zorlamaya başlamıştır. Ne ilginçtir ki bu tür çıkışlar AKP`nin yıkım politikaları ve bu doğrultuda homurtuların arttığı veya emperyalist güçler tarafından verilen talimatlar yerine getirilirken yapılmaktadır. Ülkücülük kimsenin ihanet politikalarını aklama ve haklı gösterme noktasında pazarlama malı değildir. Çağlayan`a şunu hatırlatmak isteriz; ülkücünün eskisi yenisi yoktur. Hangi ürünün eskisiyle yenisi arasında fark olduğu da herkesin malumudur. Türk ile Kürt`ün farklı olduğu noktasında öne sürülen iddialar ülkücü hareketin hiçbir döneminde gündeminde olmamıştır."

BİZ NE KADAR TÜRK İSEK ONLAR DA O KADAR TÜRK?TÜR.

Başkan Tekin, Ülkücü hareketin Başbuğ Alparslan Türkeş`in çizdiği doktrinler çerçevesinde hayat bulduğunu kaydederek, şöyle devam etti."Başbuğumuz Alparslan Türkeş`in `Biz ne kadar Türk isek, onlar da o kadar Türk`tür. Onlar ne kadar Kürt`se biz de o kadar Kürt`üz. Kız alıp kız vermişiz, etle tırnak gibiyiz. Kürtler bizim öz kardeşlerimizdir. Biz onları herkesten fazla sever, düşünürüz. Onlar da Elhamdülillah Müslüman`dırlar, hepimiz aynı kıbleye secde ediyoruz, hepimiz aynı Peygamber`in ümmetiyiz, aynı kutsal kitaba bağlıyız` sözleri ülkücü hareketin temel duruşunu yansıtmaktadır. Türk Milliyetçiliği hareketinin merhum Başbuğ`u böyle bir fikriyata sahip iken bizi ayrım yapmakla, ırkçılıkla suçlamak utanma duygusunun yitirildiğinin göstergesidir. Aynı zamanda şu da unutulmamalıdır ki; ülkücü hareket içerisinde Kürt kökenli şehitler ve gaziler bulunmaktadır. Bu yapılan açıklama onların hatıralarına ve ailelerine yapılan saygısızlıktan başka da bir anlam içermemektedir. Başbakan şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu`nun mektubunu okurken ağlamıştır. O mektup bir şehidin son arzudur ve `Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa`lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah`a inananlarındır` diye biter. Ancak o mektubu okuyan Sayın Başbakan bu ifadeleri dillendirmeyerek, ebediyete göçmüş bir şehidin aziz hatırasına saygısızlık etmiştir.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Bu tavrın arka planındaki düşünce bulanıklığını ve samimiyetsizliği de milletimizin takdirine bırakıyoruz." Tekin, ülkücülerin milliyetçilik kavramını her zaman el üstünde tutacağını hatırlatarak, "Uzun yıllardır Türk Milleti`nin canının, malının ve manevi duygularının tahribatından sorumlu olan eli kanlı katil Abdullah Öcalan ile Türkiye Cumhuriyeti`nin geleceği üzerine masaya oturanlar şunu iyi bilmelilerdir; `Bizler, Türk-İslam ülkücüleri olarak birilerinin ayaklar altına almaya cüret ettiği milliyetçiliği hep el üstünde tutacağız` İyi biliyoruz ki memleketin her yanındaki milletimizin düşmanları ve onların sempatizanları bizim varlığımızdan rahatsız olmaktadır. Şunu garanti ederiz ki bizler son nefesimize kadar sizleri rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu vatan, bu millet, bu bayrak, bu dil tektir ve bizimdir! Ne mutlu Türk`üm diyene."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ