Milliyetçi oylar için 16 Türk Devletine sığınıyorlar!

Milliyetçi oylar için 16 Türk Devletine sığınıyorlar!

MHP MYK üyesi Kırıkkaleli hemşerimiz Avukat Halil Öztürk, Bugün TV'de Faruk Mercan'ın sunduğu Ankara'nın Nabzı isimli programa katılarak gündeme ilişkin çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

MHP MYK Üyesi Kırıkkaleli hemşerimiz Avukat Halil Öztürk, sık sık programlara davet edilerek hem bir hukukçu olarak gelişmeler konusunda görüşlerini kamuoyu ile paylaşıyor ve hem de MHP MYK Üyesi olarak partinin görüşlerini yansıtan ifadelerde bulunuyor. Öztürk, son olarak önceki akşam Bugün TV’de Faruk Mercan’ın sunduğu Ankara’nın Nabzı isimli programa katılarak yüce divan oylaması, çözüm süreci, AKP’nin uygulamaları, hâkim ve savcı atamaları ile diğer bazı gelişmeler ve siyasi uygulamalar konusunda görüşlerini aktardı.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ KALMADI

Programa CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu ve Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ile birlikte konuk olan Öztürk, son zamanlarda değişen yasalar konusunda açıklamalarda bulunarak, “Hukuku devlet idaresinin üzerinde tutmak lazım. Ama AKP iktidarında yasalar AKP için yapılıyor. AKP, iki şey için yasaları değiştiriyor. Biri çözüm serici, diğeri de 17/25 Aralık yolsuzluklarını örtmek için. Onların niyeti böyle olunca toplum yararına farklı bir yasa beklemek zor.

BİZ ZAMANINDA KARŞI ÇIKMIŞTIK

Ne demişlerdi bunlardan biri bir zaman, “Siz gerekeni yapın, toplum yararına aykırı olsa bile biz onu öyle olmaktan çıkarırız!” Böyle bir iradeden farklı bir şey beklemek elbette ki zor. Yargıda bile mezhepsel bölünmeye yol açıyorlar. Böyle bir durumda devlet ve millet ayakta duramaz. Biz bugünleri gördüğümüz için geçmişte HSYK değişikliğine karşı çıkmıştık. İşte o günlerden bugünlere kadar geldik. Bu tür gelişmeler çok tehlikeli şeyler” dedi.

MİLLİYETÇİ OYLARA TALİP OLUYORLAR

Ak Saray’daki eski Türk devletleri kıyafeti giyenlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Öztürk, “Bunlar çok enteresan gelişmeler. Sayın Cumhurbaşkanı Türklük konusunda çelişkili birisi. Geçmişte gördük. Kendisinin Türklük kusuru var. Ama Türk devletlerine sığınmayı da iyi biliyor. Başbakan Davutoğlu ile düşen AKP oylarını toparlamak için milli duygulara, milliyetçilere göndermede bulunuyor. Bu kesimlerin oylarını almaya çalışıyor. Orada 16 Türk devletinin kıyafetlerini giyenler ile bu kesimlere sıcak mesaj verme gayretinde” diye konuştu.

İSİM DEĞİŞTİRME KONUSU

Yüce divan oylaması konusunda da açıklamada bulunan Öztürk, “Yüce divandan kaçıyorlar. Dört bakan madem masumdu niye istifa etti? Madem aklandılar, niye görevlerine iade yapılmıyor. Bunlar yakışık alır şeyler değil” dedi. Valilere tanınan yetkiler ile kimlik değiştirme konusundaki gelişmeler hakkında da açıklamalar yapan Öztürk, “Şimdi yeni bir uygulama ile kimlik ve isim değiştirmek kolaylayacak. Bunu niye yapıyorlar? Dağdaki PKK’lılar inecek, isim soy isim değiştirecekler, yeni bir kimlik alıp kamuda istihdam edilecekler. Bunu bunun için yapıyorlar. Ayrıca valilere tanınan yetkiler de olağanüstü hal yetkileridir. İsterse bir vali olağanüstü hal ilan edebilecek” diye konuştu. Öztürk, AKP’nin sıklıkla yasa değiştirdiğine de dikkat çekerek, “O kadar çok yasa değiştiriyorlar ki, biz hukukçular bile takip etmekte zorlanıyoruz. Vatandaş nasıl takip etsin” dedi.

HSYK ATAMALARINA BAKIN

Türkiye’de yaşanan bütün gelişmelerin tamamıyla AKP’nin çıkarları ve mevcudunu muhafaza etmek için yaşandığını, yasaların da AKP için çıkarıldığını söyleyen Öztürk, AKP’nin yolsuzluk ve hırsızlıkları örtmek için yasa çıkardığını, kendine destek olan yargı mensuplarını ödüllendirir gibi iyi yerlere atadığını, destek olmayanların ise cezalandırılır gibi dikkat çekici yerlerde görevlendirildiğini, son HSYK atamalarında bunun görüldüğünü belirtti. Öztürk, milletin artık bu gelişmelere prim vermemesi gerektiğini, Türkiye’nin gerçekten iyiye gitmediğini söyledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız