Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

YÜZDE 75 ORANINDA MİLLİ VE YERLİ MÜHİMMAT KULLANILIYOR

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

NATO´nun en büyük ikinci ordusu olma özelliğini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri, envanterine giren yerli silahlarla Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin´de destan yazıyor.

YÜZDE 75 ORANINDA MİLLİ VE YERLİ MÜHİMMAT KULLANILIYOR

Son dönemde envanterine giren yerli üretim silahlı insansız hava aracı (SİHA), ATAK helikopteri, Fırtına obüsü gibi muharebe sistemleriyle terörle mücadelede önemli başarılar elde eden Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin´deki terör hedefleri yerli ve milli silahlarla imha ediliyor. Terör mevzilerinin savaş uçakları ve yerli silahlı insansız hava araçlarıyla vurulduğu Harekâtta, yüzde 75 oranında milli ve yerli mühimmat kullanılıyor.

NATO´NUN EN BÜYÜK İKİNCİ ORDUSUYUZ

NATO´nun en büyük ikinci ordusu olma özelliğini taşıyan TSK, envanterine giren yerli silahlarla hem gücünü artırdı hem de yurt içi ve dışında terörle mücadelede etkin rol oynadı. Güvenlik güçlerince, gündüz ve gece şartlarında istenilen bölgede keşif-gözetleme, hedef, teşhis ve hasar tespit ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla silahlı ve silahsız İHA´lar, 2015´ten itibaren etkin şekilde kullanılıyor. Hareketli ve sabit hedefleri mini akıllı mühimmatlar kullanarak etkisiz hale getirebilen İHA´lar, yüzde 96 oranında yerlilik oranıyla üretiliyor.

İHA´LAR ÇOK İŞE YARIYOR

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin´de yoğun kullanılan insansız hava araçlarıyla tespiti yapılan hedefler, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarının yanı sıra yine yerli imkânlarla üretilen silahlı İHA´lar tarafından imha ediliyor. Güvenlik güçlerince ayrıca gece görüşlü hava araçları "Serçe" ve çok sayıda drone ile teröristlerin kazdığı tüneller havadan gözleniyor. Yerli elektronik ve silah sistemleriyle donatılan T-129 ATAK da terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli silahlarından birini oluşturuyor.

TÜRK MÜHENDİSLERİNİN ESERLERİ

Terör örgütü hedeflerinin kara unsurlarınca lazer sistemleriyle titizlikle işaretlenmesinin ardından T-129 ATAK helikopterleri, bölgeyi ateş altına alıyor. Türk mühendislerince üretimi tamamlanan ve envantere giren Cirit füzesi de Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir diğer önemli silahı olarak dikkati çekiyor. Hafif zırhlı/zırhsız sabit ve hareketli hedeflere karşı yüksek hassasiyete sahip, sınıfının en uzun menzilli füzesi Cirit, ATAK helikopterlerince de kullanılıyor.

FIRTINA OBÜSÜ, 40 KİLOMETRE MENZİLİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Suriye´nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekâtının yanı sıra bölücü terör örgütüyle mücadelede de etkin rol oynayan Fırtına obüsü, gerek yerli üretim olması gerekse farklı namlu açılarından yaptığı art arda 3 atışın aynı anda hedefi vurabilme özellikleriyle öne çıkıyor. Tamamı yerli üretim kundağı motorlu topçu silah sistemi olan Fırtına obüsü, 40 kilometre menziliyle dikkat çekiyor. Türk mühendislerince geliştirilen, yüksek ve alçaktan mermi atabilen kısa namlulu bu toplar, otomatik atış kontrol ve mermi doldurma sistemlerine sahip bulunuyor. Fırtına obüsünün en önemli özelliğini farklı namlu açılarından art arda yaptığı 3 atışı hedefe aynı anda ulaştırabilmesi oluşturuyor. Bu özellik Fırtına obüsüne 3 obüsün atış gücünü tek başına karşılayabilme imkânı sağlıyor.

T-122 ÇNRA, HER TÜRLÜ HAVA VE ARAZİ ŞARTLARINDA KULLANILIYOR

Yine Zeytin Dalı Harekâtında kullanılan çok namlulu roketatar silah sistemi T-122 ÇNRA, gece ve gündüz her türlü hava ve arazi şartlarında kullanılıyor. En modern sisteme sahip olan milli silah T-122 ÇNRA, Afrin kırsalında ilerleyen birliklere etkin ateş desteği sağlıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16´lar, Zeytin Dalı Harekâtı ve bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda kullanılan yerli donanımlar yardımıyla hedefi tam isabetle vuruyor.

LGK İLE %100 HEDEFE?

Yerli üretim Lazer Güdüm Kiti (LGK), kanat altından bırakılan klasik bombaları nokta vuruşu yapan akıllı mühimmatlara dönüştürerek atışlarda yüzde 100 başarı sağlıyor. Yerli üretim kit, Türk Silahlı Kuvvetlerini akıllı mühimmat alanında dışa bağımlılıktan kurtarması bakımından önem taşıyor.

KIRIKKALE´MİZİN GURURU MPT-76

Muharebe ortamında, gece ve gündüz her türlü arazi ve hava şartlarında hizmet eden Milli Piyade Tüfeği (MPT-76), Zeytin Dalı Harekâtına katılan komando birliklerince etkin olarak kullanılıyor. TSK tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Mehmetçik ilerleyişini sürdürürken, teröristlerin korkulu rüyası keskin nişancılar da Afrin hattında operasyona destek veriyor. Harekâta katılan keskin nişancılar tarafından kullanılan silahlar arasında Türkiye´nin ilk milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12 de yer alıyor. Keskin nişancılar, Bora-12 ile hedefi 12´den vuruyor.

GURURUMUZ, SAVUNMA SANAYİMİZ

Güvenlik güçlerince, Türkiye´nin önde gelen savunma sanayisi ürünleri arasında yer alan zırhlı muharebe aracı ve personel taşıyıcılar da Harekâtta kullanılıyor. Füze ve mayın riskine karşı güçlendirilmiş gövdeleri olan milli üretim zırhlı personel taşıyıcı "Kirpi", Afrin´de kara birliklerinin sınır ötesine sevk edilmesinde görev alıyor. Harekât kapsamında kullanılan askeri araçlar arasında, yerli imkânlarla üretilen 4x4 zırhlı muharebe aracı Ejder Yalçın da yer alıyor.

HABER MERKEZİ



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu