Milli Piyade Tüfeği Dürbünleri Sivas´ta Üretilecek

Milli Piyade Tüfeği Dürbünleri Sivas´ta Üretilecek

KIRIKKALE´YE YENİ BİR ŞOK...

Milli Piyade Tüfeği Dürbünleri Sivas´ta Üretilecek

Bin bir girişimle Kırıkkale´de üretimi yapılması kabul edilen Milli Piyade Tüfeğinin dürbünleri Sivas´ta üretilecek. Türkiye´nin ilk Silah Organize Sanayii olmasıyla övünülen Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi ile ilgili en ufak bir gelişme olmazken, Milli Piyade Tüfeğinin dürbünlerinin üretimi sessiz soluksuz Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz´ın memleketi Sivas´a kaydırıldı.  

KIRIKKALE´DE ÜRETİMİ KABUL EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda Kırıkkale´de oluşturulan bir platformla Milli Piyade Tüfeğinin üretiminin çoğunluğunun MKE Kırıkkale Silah Fabrikasında yapılması bin bir güçlükle kabul edilmişken, tüfeğin dürbünlerinin Sivas´ta üretilecek olması şaşkınlık yarattı. Görüşmeler sırasında sürekli gündeme getirilen Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi´nde henüz bir çivi bile çakılmamışken tüfeğin dürbünlerinin 2 yıl önce Sivas´ta temeli atılan ASELSAN Hassas Optik Araştırma ve Üretim Tesisi, üretimlerine başladığı bildirildi.

HASSAS OPTİK ELEMANLARI ÜRETİLECEK

Daha önce ASELSAN tarafından tasarlanarak yurt dışında ürettirilen hassas optik elemanların üretiminin artık Sivas´ta kurulan tesiste gerçekleştirilecek. Tesiste ilk olarak da Milli Piyade Tüfeği olarak bilinen MPT-76 için dürbünler üretilecek. ASELSAN´ın yüzde 50 iştirakiyle kurulan şirketin ilk temeli 2014 yılında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Canpolat ve savunma sanayi yetkililerinin katılımıyla Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent içinde atılmıştı. Daha sonra ise ASELSAN karar değiştirerek tesisin Organize Sanayi Bölgesi´nde kurulmasını istemiş, bunun üzerine tesislerin yapımına Organize Sanayi Bölgesi´nde devam edilmişti.

FOTOĞRAFLARI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILDI

Savunma Sanayiinin ihtiyaç duyduğu mor ötesi, görünür ve yakın kızılötesi bantlar için hassas optik teknolojisinin kurulması ve hassas optik elemanların tasarımının hedeflendiği tesislerin tamamlanmasıyla birlikte şirket, ilk olarak Milli Piyade Tüfeği MPT-76 için dürbün üretimine başladı. Deneme üretiminin başlaması münasebetiyle Belediye Başkanı Sami Aydın, Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, fabrikanın ortağı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve beraberindekiler, tesisleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıldı.

RESMİ AÇILIŞI İLERİ BİR TARİHTE YAPILACAK

Milli Piyade Tüfeğini inceleyen Başkan Aydın, Albay Aslan, piyade tüfeğiyle poz verdiler. Resmi açılışının ileri bir tarihte yapılacağı açıklanan tesis, Savunma Sanayii Müsteşarlığı´nın teknolojinin tabana yayılması hedefi için bir örnek teşkil edecek. Farklı ve özellikli bir alandaki kritik bir teknolojide kazanılan yetenek ve tesis, optik ürünler kullanan tüm yurt içi firmaların ihtiyacına cevap vermenin yanı sıra ihracat için de çalışacak.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı