Milli gururumuz

Milli gururumuz

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİN ENVANTERİNE GİREN VE TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI MİLLİ PİYADE TÜFEKLERİNDEN 3 BİN 500 ADEDİ DAHA TSK´YA TESLİM EDİLMEK ÜZERE TIR´LARLA YOLA ÇIKTI

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİN ENVANTERİNE GİREN VE TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI MİLLİ PİYADE TÜFEKLERİNDEN 3 BİN 500 ADEDİ DAHA TSK´YA TESLİM EDİLMEK ÜZERE TIR´LARLA YOLA ÇIKTI

Milli gururumuz

MKE Silah Fabrikasında üretimi yapılan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 serisinden 3 bin 500 adedi daha TSK´ya teslim edilmek üzere TIR´lara yala çıktı. Sevkiyat başlamadan önce Genel Müdür Ahmet Taşkın önümüzdeki yıl hedefin 70 bin tüfek olduğunu söyledi. TIR´lar dualarla yola çıktı.

HEDEF 70 BİN TÜFEK

Üretimi yapılan 3 bin 500 adet MPT-76 yerli piyade tüfeğin Kara Kuvvetleri Komutanlığına sevkiyatı için Kırıkkale´deki MKE Silah Fabrikası önünde tören düzenlendi. Uluslararası alanda ödüllere sahip silahın üretimini yapan işçilerin duaları eşliğinde silahlar fabrikadan gönderildi. Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan MKE Kurumu Genel Müdürü Ahmet Taşkın, "Kapasitemizi artırabilmek için çeşitli çalışmalar yaptık. Sadece bu yıl, burada tezgâh yatırımı olarak yapmış olduğumuz yatırım miktarı 20 milyon lira civarında. Şu an itibariyle önümüzdeki sene için şunu söyleyebiliriz. Hedefimiz inşallah önümüzdeki sene toplam 70 bin adet silah teslim etmek. Ondan sonraki sene de 90 bin adet silah teslim etmek. Bunların çalışmalarını tüm detaylarıyla arkadaşlarımız yaptılar. Bunları yapabileceğimize inanıyoruz. Kapasitemizin 70 bin adede çıkmış olması neredeyse önceki yıllarla mukayese ettiğimiz zaman 3 buçuk kat daha fazla silah üretmek demek anlamına geliyor" dedi.

ZAMAN İÇİNDE MPT-55´E YOĞUNLAŞACAĞIZ

MKE tarafından üretimi yapılan MPT-55 tüfeğine daha fazla önem vereceklerinin altını çizen Taşkın, "Önümüzdeki günlerde inşallah yeni bir sipariş daha alacağız ama biz daha çok enerjimizi MPT-55 üretmeye yönlendireceğiz. MPT-55 de ordumuzun ihtiyacı olan bir silah ama en önemli farkı MPT-55´in tüm hakları Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna ait ve daha iyi kazandığımız bir silah. Bunun yanında MPT-76´yı üç üretici üretebiliyorken, biz sahip olduğumuz teknoloji veri paketini diğer üreticilerle de paylaştık, dolayısıyla onlar da üretebiliyorlar. Ülkenin ihtiyacı olan MPT-76 diğer üreticiler tarafından da üretilebildiği için biz kabiliyetimizi, kapasitemizi çoğunlukla MPT-55´e ayıracağız" diye konuştu. Tören sırasında MKE Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, 2018 Nisan ayına kadar 13 bin 500 adet MPT-76´nın yapılarak Türk ordusunun hizmetine sunulacağını söyledi.

HABER: Murat Karadağ



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu