Milli Eğitim milli olmaktan uzaklaştı

Milli Eğitim milli olmaktan uzaklaştı

EĞİTİM YAZBOZ TAHTASI OLDU

Milli Eğitim milli olmaktan uzaklaştı

CHP Kırıkkale Milletvekili Adayları Av. Hasan Biçer, Mustafa Demiral, İl Başkanı Ahmet Önal ve beraberindekiler Eğitim Sen Kırıkkale şubesini ziyaret etti. Biçer 12 yılda eğitimin başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına gelmediğini söyledi.

EĞİTİM YAZBOZ TAHTASI OLDU

Milletvekili adayı Av. Hasan Biçer eğitimin 12 yılda yazboz tahtasına çevrildiğini belirterek Eğitimin milli olmaktan uzaklaştırıldığını kaydetti. Biçer ?Bir yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim olmak üzere toplam 9 yıl temel eğitim ve 4 yıl orta öğretimden oluşan yeni bir sistemi hayata geçireceğiz? dedi.

YENİ SİSTEMİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Biçer şunları kaydetti ?13 yıl süreli, tam gün, nitelikli ve ücretsiz zorunlu eğitimi her çocuğumuz ve gencimiz için mümkün kılacağız. Karar alma süreçlerinde, MEB´in belirlediği standartlar çerçevesinde hareket etmek kaydıyla yetkiyi mümkün olan ölçülerde okullara vereceğiz. Eğitim politikalarını, öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler, veliler ve ilgili STK´ların katılımıyla oluşturacağız.?

MEB SAYDAM BİR YAPIYA KAVUŞACAK

?MEB´in daha saydam ve hesap verebilir bir yapıya kavuşması için gereken yasal ve kurumsal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Eğitim politikalarımızda, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasını ve kadınların toplumsal konumunun iyileştirilmesini hedef alacağız. Karma eğitimden ödün vermeyeceğiz. Kız çocuklarının okullaşma oranlarının istikrarlı bir şekilde artması için gereken önlemleri alacağız. Tüm okullarda engelli öğrenciler için gerekli altyapı düzenlemelerini gerçekleştireceğiz. Her okulun yemekhanesi ve geniş bir bahçesinin olmasını sağlayacağız.?

ÖĞRENCİLER DAHA İYİ YETİŞTİRİLECEK

?Okullarda öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişimleri ile becerilerini artırmaya yönelik sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelere daha fazla yer verilmesini sağlayacağız Öğrencilerimizi uluslararası PISA değerlendirmelerinde en kısa sürede OECD ortalamasına ulaştırarak, nitelikli insan kaynağımızı zenginleştireceğiz.?

YABANCI DİL KONUSU ÖNEMLİ

?Öğrencilerin yabancı dil temel yeterlilik düzeyine erişebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Öğretmenliği yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getireceğiz. Öğretmen yetiştiren yüksekokul ve fakülteleri bakımdan en ileri olanaklarla donatacağız. Ücretli öğretmen uygulamasına son vereceğiz. Tüm öğretmenleri kadrolu olarak atayacağız, devlet kadroları içindeki statüsünü, göstergelerini ek ders ücretlerini yükselteceğiz.?

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMEN SORUNU

?Atama bekleyen öğretmen sorununu kadrolu atamayla çözeceğiz.140 bine yaklaşan öğretmen açığını kapatacağız. Tam gün eğitim çerçevesinde tüm öğrencilere sıcak öğle yemeği vereceğiz. Toplumsal eşitsizliklere son vermek için tam gün ve ücretsiz okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Sanayi kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde, OSB´lerde ve Sanayi Sitelerinde çıraklık merkezi ve yatılı meslek liseleri kuracağız. YÖK´ü kaldıracağız. Üniversitelerin bilimsel, idari ve mali özerkliklerini koruyacak şekilde, eş güdümü sağlamakla yükümlü yeni bir üst kurul oluşturacağız. Yurt içi ve yurt dışı olanaklardan en üst düzeyde yararlanarak, ülkemize tıp eğitimi dışında her yıl en az 15 bin yeni doktoralı eleman kazandırılmasını sağlayacağız.?

CHP´NİN POTANSİYELİ VAR

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin ise CHP´nin Kırıkkale´de zaten bir oy potansiyelinin olduğunu belirterek ?Bunun üzeri olabilir mi? evet olabilir. Görünen o ki;  CHP Türkiye genelinde sıçrama yapacak. AKP´nin CHP´yi taklit eder duruma gelmesi, tercihlerin CHP´den yana kullanılacağını gösteriyor. Bende işe gidip gelirken, CHP´deki coşku ve kalabalığı görüyorum. En çok inandırıcılığı olan parti programı %60 ile CHP seçim bildirgesidir. Oyları düşen AKP ve MHP den büyük bir kaçış var. CHP bunu fırsata çevirmelidir, çevirecektir? dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız