Milletimizin emperyalizmle mücadelesi hep sürecek!

Milletimizin emperyalizmle mücadelesi hep sürecek!

TOPAL OSMAN TÜRK MİLLETİNİN KAHRAMANIDIR

Milletimizin emperyalizmle mücadelesi hep sürecek!

Yakın tarihimizin oldukça önemli, bir o kadar da çetrefilli konularından Atatürk'ün Muhafızı Giresunlu Topal Osman, yazar hemşerimiz Ümit Doğan'ın kaleminde okuyucularıyla buluşmaya devam ediyor. Kasım 2014'te ilk baskısını yapan Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman isimli eser, Aralık 2014'te ikinci, Mart 2015'te üçüncü baskını yaparak oldukça yüksek bir okuyucu oranına ulaştı.

KIRIKKALELİ GENÇ YAZAR

Cumhuriyetin ilanından birkaç ay önce yaşanmış ve bugüne kadar sisler içinde kalmış bir cinayetin, azmettiricisi olarak Atatürk'ün gösterildiği Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey'in öldürülmesi olayının detaylarının gün yüzüne çıkartılarak, bu olayın ilk defa bilimsel bir çalışma sonucunda aydınlatılmış olmasının önemine vurgu yapan kitabın yazarı Ümit Doğan, 1984 Kırıkkale doğumlu. Aslen Balışeyh-Kulaksızlı olan yazar, uzun zamandır İstiklal Harbi Dönemi ve Cumhuriyet Tarihi araştırmaları yapıyor.

TOPAL OSMAN TÜRK MİLLETİNİN KAHRAMANIDIR

Üçüncü Baskıda bazı eklemeler de yaptığını belirten Ümit Doğan kitap yayınlandığından bu yana en çok maruz kaldığı sorunun, Giresunlu değilsiniz, neden Giresunlu Topal Osman Ağa'yı yazmak istediniz?” sorusuna, Topal Osman yalnız Giresun'un kahramanı mı ki?” diye cevap verdiğini ve bu soru karşısında üzüldüğünü ifade eden Doğan sözlerine şöyle devam etti: Topal Osman Ağa'nın yıldızı Emperyalist devletler ve taşeronlarıyla öldükten sonra bile barışmamış, onun şahsiyeti yüz yıldır ‘hain mi değil mi?' gibi saçma tartışmaların konusu olmuştur. Hatta AB'ye girme sürecinde mezarı bile tahrip edilmiş, ‘Pontusçuların imhası ve Yunanlıların denize dökülmesi' konularındaki rolü, mezar kitabesinden kaldırılmıştır.

NEDEN TOPAL OSMAN'A DÜŞMANLAR?

Topraklarımız üzerinde emeli olan, bu vatana düşmanlık besleyen, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti içine sindiremeyen bütün odakların bir ortak paydası Topal Osman Ağa'ya düşman olmalarıdır. Neden Topal Osman Ağa'ya düşmanlar?” Çünkü Mustafa Kemal Paşa emperyalizmin ezberini bozarken, ona en büyük desteği verenlerden biri, belki de en önemlisi Osman Ağa'ydı. Peki, Mustafa Kemal Paşa bu emperyalist devletlere ne yaptı? Ölümünden seksen yıl sonra Topal Osman'ın mezarını bile kazıtmalarının altında yatan büyük öfkenin sebebi nedir? Bunu iyi idrak edebilmek için Sevr Antlaşmasını her boyutuyla yorumlamalı ve çok iyi anlamalıyız...”

SUNUŞ PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ'DAN...

Bu ilk bilimsel çalışmasını, sunuş yazısını Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Tarihçi-Yazar Sinan Meydan'ın yazdığı Mustafa Kemal'in Muhafızı Topal Osman” isimli kitabında toplayan Ümit Doğan'ın kitabı yurt çapında büyük ilgili gördü. Başta D&R ve Kitapyurdu gibi önemli internet kitap satış siteleri ve mağazaları olmak üzere birçok kitap satış merkezinde bulunabilen ve birkaç hafta içinde ilk baskısı tükenen kitap kısa bir sürede üç baskı yaptı.

ATATÜRK, AZMETTİRİCİ” OLARAK ANLATILDI

Alternatif tarih yazarlarının ve bazı odakların uzun yıllar boyunca Ali Şükrü Bey cinayetinde Topal Osman'ın tetikçi, Atatürk'ün de azmettirici olduğunu iddia ettiklerini belirten Doğan, Bu kara propaganda sonucunda Osman Ağa'nın şehri olan Giresun ve Ali Şükrü Bey'in şehri Trabzon'un insanları arasında bir soğukluk oluştu. Atatürk'ün Trabzonlulara milletvekilleri Ali Şükrü Bey'in katili olarak gösterilmesi sonucunda ise, Trabzon halkı ile Atatürk'ün yıldızları bir türlü barışmadı. Bu kitapta, ne Atatürk'ün ne de onun Muhafızı Osman Ağa'nın Ali Şükrü Bey cinayetiyle ilgisi olmadığını belge, bilgi ve analizlerle ispatladık” diye konuştu.

YENİ KİTABI PAPA EFTİM HAKKINDA

Bir taraftan da ikinci kitabının hazırlıklarını yaptığını kaydeden Doğan, hazırlıklarını yaptığı kitabından da ipuçları verdi. Her fırsatta Kırıkkale'nin adını duyurmaktan guru duyduğunu belirten Doğan, ikinci çalışmasında Keskin Metropoliti Papa Eftim'i ele alacağını ifade etti. Papa Eftim'in emperyalizme karşı isyan ateşini ilk defa Keskin'den yaktığını vurgulayan Doğan, hakkında çok farklı düşünceler olan Papa Eftim'in gerçekte kim olduğunun bu kitapta en bilimsel ve en tarafsız haliyle bulunabileceğini kaydetti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı