Milletimizin yanındayız

Milletimizin yanındayız

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ihtiyaç sahiplerine destek görevini yerine getirdiğini belirterek, devletin yardıma muhtaçlarının aç ve açıkta kalmaması için var olduğunu bildirdi.

KOLAT DEPOLARI GEZDİ, VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2015 yılı ilk toplantısı bugün yapıldı. Toplantı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını gezen Vali Kolat, burada yardım depolarını inceledi. Ayrıca yardım başvurusuna gelen vatandaşlarla sohbet etti. Ayrıca toplantı öncesinde, 2014 yılında Sosyal Konsey üye olup da üyeliği sona eren yetkililere Vali Kolat tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ verildi.

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLİYORUZ

Sosyal Yardımlaşma Vakfında düzenlenen toplantıda konuşan Kolat, fakir fukaranın yanında yer alan, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen vatandaşlara ve çalışanlara teşekkür etti.

HİÇ KİMSE AÇ VE AÇIKTA KALMASIN

Valilik olarak hiç kimsenin aç ve açıkta kalmasını istemediklerini belirten Kolat,"Elimizden geldiğince devletimizin, milletimizin imkânlarını vatandaşlara, yabancılara, öğrencilere ve her kesime hitap edecek şekilde veriyoruz. Buraya gelip fakir fukaranın yanında yer alan, yardımlaşmanın ve dayanışmanın bizlere örneğini sergileyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz, Sosyal Yardımlaşma Vakfı 3294 Sayılı Kanunla kuruldu. Ülkemizde reform niteliğinde bir kanundur. Biz istiyoruz ki hiç kimse aç ve açıkta kalmasın. Gelsinler devletimizin kapısını çalsınlar istiyoruz. Hakikaten elimizden geldiğince devletimizin, milletimizin imkânlarını vatandaşlarımıza, yabancılara, öğrencilerimize ve her kesime hitap edecek şekilde elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi.

VALİLİK 5 BİN 142 AİLEYİ TAKİP EDİYOR  

Valilik tarafından yoksul ve yardıma muhtaç ailelerin takibe alındığını belirten Kolat, “Vakfımız tarafından 5 bin 142 aileyi takip ediyoruz. Bu ailelerimize çeşitli şekillerde yardım ediyoruz. Bu yardımlar nakit yardımı, gıda yardımı, yangında mağdur olanlara yardım gibi yardımlar yapılıyor. Sel felaketine uğrayanlara yardım yapılıyor. Kira yardımı yapıyoruz. Yani bütün ihtiyaçları karşılayacak şekilde yardımlarımız oluyor. Geçen sene 2 milyon 19 bin TL nakit yardımı yapmış olduk. 2 bin 666 ailemize aile başı bin 500 kg kömür olmak üzere 4 bin ton kömür yardımı yaptık. Ek olarak bin 100 ton kömür talep ettik. Talep ettiğimiz bu kömür geldiğinde gerekli dağıtımı yapacağız.”

DEĞİŞİK KALEMLERDE YARDIMLAR YAPILIYOR  

Yapılan yardımların dışında da yardımlarda bulunulduğunu belirten Kolat şöyle konuştu: “Bu yardımlar şartlı eğitim yardımı, sağlık yardımı, gebelik yardımı kapsamında 2 bin 738 öğrencinin annesine 705 bin 383 TL yardım yapmışız. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı kapsamında 255 eşi vefat etmiş kadına 671 bin TL yardım yapıyoruz. Yine 2022 sayılı kanunla aylık alan engelliler ve yaşlılar var. Bu kapsamda bin 972 kişiye 5 milyon 939 bin 892 TL yardım yapmışız. Bu yardımlarımız üç ayda bir devam ediyor. Ayrıca muhtaç asker ailesi yardımı da başladı. Şu anda 157 askerin annesine veya eşine 238 bin 250 TL yardımda bulunmuşuz. Toplamda 2014 yılı içerisinde 9 milyon 573 bin 830 TL yardım yapmışız.”

SOSYAL YARDIMLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Burada sosyal yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneğinin sergilendiğini belirten Kolat,  “Bizler millet olarak geleneklerimizden, vakıflarımızdan ve kültürümüzden gelen bir yapımız var. Selçukluyu, Osmanlıyı ve takiben cumhuriyet dönemimizi incelediğimizde görüyoruz ki hemen her konuda vakıflar kurmuşuz ve yardımlarımızı, imkânlarımızı herkesle paylaşmışız. Böyle bir gelenekten geliyoruz. Dolayısıyla böyle bir kanunun Türkiye Cumhuriyetinde uygulanmış olması geleneğimize ve geçmişimize de büyük bir saygının ifadesidir. İnşallah bu yardımlar artarak devam eder. Bizler insanımızın yardıma muhtaç duruma düşmesini istemiyoruz. Kendi imkânlarıyla kendisini idare etsin istiyoruz. Ama acze düşmüşse, sıkıntıya düşmüşse, başına bir iş gelmişse şunu da bilsinler ki bizler onların yanındayız. Bu vesileyle ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü