Millet bu dik duruşu hiçbir zaman unutmaz

Millet bu dik duruşu hiçbir zaman unutmaz

JANDARMA TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 178´NCİ YILI KUTLAMA ETKİNLİĞİNDE KONUŞAN VALİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ TERÖRİSTLERE VE ARKASINDAKİ KARANLIK GÜÇLERE SERT MESAJ VERDİ

JANDARMA TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 178´NCİ YILI KUTLAMA ETKİNLİĞİNDE KONUŞAN VALİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ TERÖRİSTLERE VE ARKASINDAKİ KARANLIK GÜÇLERE SERT MESAJ VERDİ

Millet bu dik duruşu hiçbir zaman unutmaz

Kırıkkale valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, hiçbir terör örgütünün, hiçbir şer odağının asker üniformasını lekeleyemeyeceğini belirterek, askerlerin ettikleri yemine bağlı kaldığını söyledi. 15 Temmuz´da dik duruş gösteren Jandarma´nın millet için önemli bir görev yaptığını belirten Haktankaçmaz, ?Millet bu kararlı ve dik duruşu asla unutmayacak? dedi.

15 TEMMUZ´DA DİK DURUŞ GÖSTERDİNİZ

Jandarma´nın 178´nci yılının haklı gururunu yaşıyor. 1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatı´nın kutlama töreni, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İl Jandarma Komutanlığı´nda devam etti. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, hiçbir terör örgütünün, hiçbir şer odağının asker üniformasını lekeleyemeyeceğini belirterek, askerlerin ettikleri yemine bağlı kaldığını söyledi.  15 Temmuz´da dik duruş gösteren Jandarma´nın millet için önemli bir görev yaptığını belirten Haktankaçmaz, ?Millet bu kararlı ve dik duruşu asla unutmayacak? dedi.

MİLLETİMİZ ÜLKESİNE SAHİP ÇIKTI

Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Jandarma sunduğu hizmet kalitesini artırarak her geçen gün devam etti. Bu teşkilat, kurulduğu günden itibaren bugün dimdik ayakta. Cumhuriyetimizin kuruluşunda temel felsefe neyse diğer kolluk güçleriyle beraber ülkemize hizmet etmeye devam etti.  Yakın zamanda 15 Temmuz gecesi çok talihsiz olaylar yaşadı bu ülke. Bu teşkilatın içerisinde ve diğer kurumlarda yer alan hainler bu ülkeye çok büyük zarar vermek istediler. Ama gerek ülkesini ve milletini seven kamu görevlilerinin, jandarmanın, polisin, askerin sayesinde gerekse bugüne kadar bu ülkenin en büyük teminatı olan milletimizin kararlı duruşu sayesinde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde o girişim bertaraf edildi.?

KİMSE ÜNİFORMANIZI LEKELEYEMEZ

?Şunu bilmenizi isterim ki hiçbir terör örgütü hiçbir şer odağı üzerinizdeki bu üniformayı lekeleyemeyecektir. Hiçbir güç sizi jandarma teşkilatı olarak bu ülkenin insanlarındaki kafasındaki müstesna yerini bozamayacaktır. Çünkü sizler bu ülkeye hizmet etmek için yemin ettiniz ve bu yemine sadıksınız. Üzerinizde taşıdığınız üniformanın hakkını sizler de vermeye devam edeceksiniz. Milletimiz kendisine hizmet eden hiçbir kişiyi kurumu unutmaz. Onların değerini ve hakkını öder? dedi. İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ise açıklamasında , ?Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.?

SİLAH ARKADAŞLIĞI RUHU GELİŞMİŞTİR

 ?Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma; üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu; vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma; üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti´nin gücü ve teminatı olmuştur.?

CANLARINI ORTAYA KOYUYORLAR

 ?Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekâtı icra eden Jandarma, Emniyet Teşkilatımız ve diğer Kurum ve Kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakârca görev yapmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde aramaktadır.?

BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORLAR

 ?Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma; Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, Modern teknolojinin bütün imkânlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir.?

BAŞARILI ASKERLERE PLAKET

Konuşmaların ardından Albay Çakmak, günün anısına Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz´a plaket takdim etti. Daha sonra görevlerinde Kırıkkale genelinde yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Hemen ardından geleneksel hale gelen ve görevini başarılı şekilde yerine getiren komutan ve Mehmetçiklere de üstün başarılarından dolayı belge verildi.

FİDAN DİKİMİ YAPILDI

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Albay İsa Çakmak, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.  Tören, jandarma ekipmanların yer aldığı sergisinin gezilmesi ve günün anısına fidan dikimiyle sona erdi.

Haber Merkezi



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ