Mikro krediyle sergi açtılar

Mikro krediyle sergi açtılar

Vali Ali Kolat, ev hanımlarının mikro krediyle açtığı ve el emeği göz nuru serginin herkes tarafından gezilmesi gerektiğini söyledi. Kadınların aldığı mikro kredilerin artarak devam edeceğini belirten Kolat, küçük bir iş kurmak isteyen ev hanımlarını mi

STEYEN HERKESE MİKRO KREDİ
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Nuran Refik Altaş Ortaokulu velilerinin yaptığı serginin açılışına katıldı. Kadınların hazırladığı el emeği göz nuru sergiyi gezen Vali Kolat, hanımlardan bilgiler alarak sergide bulunan ürünleri inceledi. Düzenlenen sergiye, Sayın Valimiz Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapucu, İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kara, davetliler ve kursiyerler katıldı.
Vali Ali Kolat, mikro kredi alarak sergi açan ev hanımlarına tek, tek teşekkür ederek ekonomiye katkıda bulunan hanımları tebrik etti. Valiliğin her zaman isteyen herkese mikro kredi desteği vereceğini belirten Kolat, ev hanımlarına çağrıda bulunarak; küçük bir iş kurmak isteyenleri mikro kredi alma konusunda uyardı.

YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ
Kolat konuşmasının devamında; “Yapılan çalışmaları yerinde görmek için buraya geldik. Bu serginin hazırlanması için çalıştınız, çaba sarf ettiniz. Biz hemen her yerde bu kursları yaygınlaştırmak istiyoruz. Hanımlarımızın bir el becerisi kazanmasını istiyoruz. Evinde oturacağı yerde bir şeyler yapsın istiyoruz. Bu yapılan el becerilerini şimdi görüp gezeceğiz. Ben emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Dedi Halk Eğitim Müdürü Osman Kara, bu sergide giyim, el sanatları ve mefruşat alanlarında çalışmaların olduğunu dile getirdi. Ayrıca bu serginin hazırlanmasında toplam 60 kursiyerin görev aldığını söyledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ