MHP’de sert tartışmalar

MHP’de sert tartışmalar

MHP Keskin ilçe Başkanı Zafer Çakmaklı’nın kendi facebuk hesabından istifasını bazı gerekçelere dayandırarak paylaşım yaptı.

MHP Keskin ilçe Başkanı Zafer Çakmaklı’nın kendi facebuk hesabından istifasını bazı gerekçelere dayandırarak yaptığı paylaşım, İl Başkanı Erdal Baloğlu’nun istifayla ilgili yorumu ve açıklaması, arkasından aynı şekilde Ülkü Ocağı Başkanı Tuner Alp Tekin’in yaptığı paylaşım kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

 

TARTIŞMALARA NEDEN OLAN PAYLAŞIM

Keskin ilçe Başkanı Çakmaklı’nın istifası ile ilgili paylaşımı aşnen şöyle “2017’yılında sn Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ beyin takdirleriyle Mhp Keskin ilçe başkanı olarak görev aldım o günden bu güne elimden geldiği kadar teşkilatıma,davama hizmet ettim lakin son zamanlarda milletvekilimiz Halil ÖZTÜRK’le görüş ayrılığına,memleket ayrılığa düştük o siyasi gelecek kaygısına düştü ben ise teşkilat çıkar ve menfaatlerinin kaygısına düştüm lakin bu kutuplaşmanın partime teşkilatıma ve canımdan çok sevdiğim dava arkadaşlarıma, teşkilat başkanlarıma zarar vermemesi adına Milliyetçi Hareket Partisi Keskin ilçe başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Halil ÖZTÜRK sulakyurtlu ben keskinliyim Halil ÖZTÜRK partili ben ülkücüyüm Dün Halil ÖZTÜRK’ün yüzüne, danışmanlarına ve yalakalarına ne söylediysem yine aynısını ifade etmek istiyorum bizde teşkilat esastır bir zafer gider bin zafer gelir teşkilatımın çıkar ve menfaatleri şahsi çıkar ve menfaatlerimizin üzerindedir.

Değerli dava arkadaşlarım, ülküdaşlarım haklarınızı helal edin benim varsa da helal olsun selam saygı ve hürmetlerimle. Kamu oyuna saygı ile duyurulur..”

 

BALOĞLU HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Keskin ilçe Başkanı Zafer Çakmaklı’nın istifası ile il Başkanı Erdal Baloğlu ise yine aynı şekilde kendi facebuk hesabından “Keskin ilçe Başkanımız Sayın Zafer Çakmaklı beyeyefendiye partimize ve davamıza bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde bir paylaşım yaptı

 

HERKES HADDİNİ BİLSİN!

Bu arada Keskin İlçe Başkanı’nın paylaşımına bir tepki de Ülkü Ocağı Başkanı Tuner Alp Tekin’den geldi Tekin sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “MHP Keskin İlçe Başkanı Zafer Çakmaklı, Ülkücülükten ve Milliyetçi Hareket Partisinin doktrinlerinden bi haber olarak istifa etmiş, istifasını sosyal medyadan duyurmuş, haddi olmadan Ülkücülüğü ağzına alıp Kırıkkale'nin Ankara'da ki uçbeyi, bütün ülkücülerin abisi Av. Halil Öztürk 'ü abdest almadan istifa metninde anmıştır. Partimizi bu şekilde sosyal medyada gündeme getirmesini bir kenara bırakarak Sayın Milletvekilimizi partili kendisini de ülkücü gören bu şahsiyetin içinde bulunduğu gaflet,  dalalet ve hıyanetten uyandırmak biz ülkücülerin ve Ülkü Ocaklarının vazifesidir. Ülkü Ocaklarına bir gün yolu düşmemiş, MHP'yi Kırıkkale'de en güçlü olduğu Keskin'de yapılan her seçimde 3. sıraya düşürmüş, ülkücülük namına bir fidan dahi dikmemiş, MHP adına bir adım dahi atmamış bu şahsiyetin ne Ülkücülükle ne de MHP'lilikle bir ilgisinin olmadığı istifa şekliyle ortaya ayan beyan dökülmüştür. Parti Disiplin Kurullarımızın devreye girerek bu şahsi ihraç edeceğinden hiçbir şüphe duymadan, ülkücülüğü ve Milletvekilimizi sosyal medyada rencide etmeye çalışan bu gafil ve bun gibiler bilmelidir ki Ülkücüler Halil Öztürk'ün yanında, Halil ÖZTÜRK'te Ülkücülerin abisi konumundadır. Bu tür tartışmaların sosyal medya gibi kirlenmiş, trollenmiş, klavye delikanlılarının meskeni haline gelmiş mecrada yapılması şovmenlikten, artistlikten öte bir durum değildir. Bu ve bundan sonra bu tür davranışların içerisinde yer alan ve almayı düşünen kişilere Ülkü Ocaklarının varlığını hatırlatmak boyun borcumuzdur.”



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı