MHP baştan beri istemiyor

MHP baştan beri istemiyor

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BEŞİR ATALAY, MHP´NİN BAŞTAN BERİ ORTAK HÜKÜMETTE YER ALMAMAK GİBİ SÜRDÜRDÜĞÜ BİR POLİTİKASI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

MHP baştan beri istemiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, MHP´nin baştan beri ortak hükümette yer almamak gibi sürdürdüğü bir politikası olduğunu söyledi.

OLAĞANÜSTÜLÜK YOK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay partisinin Kırıkkale İl Başkanlığında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP´nin baştan beri ortak hükümette yer almamak gibi sürdürdüğü bir politika olduğunu belirten Atalay, ?Ama bütün bunları şu ilk turdan sonra oturup değerlendireceğiz ve ondan sonra hükümet kurmayla ilgili ikinci turda daha ciddi adımları atmış olacağız. Araya bayramın girmesi de her kes için bir değerlendirme imkanı verecek doğrusu. Yani şöyle bakmak lazım, endişe edecek bir şey yok Türkiye´de güzel ve demokratik bir seçim yapıldı, milletin iradesi böyle tecelli etti, milli irade herkesin başının üstünde, hepimiz için öyle. Bütün bu şartlar içinde mümkün olanlar yapılacak. Türkiye´de gördüğünüz gibi bir olağanüstülük yok iyi bir ramazan geçiriliyor, güzel bir bayrama yaklaşıyoruz inşallah. Ortada büyük bir olumsuz durum yok inşallah böyle devam eder? ifadelerini kullandı.

GÜNEYDOĞU´DAKİ OLAYLAR

Güneydoğu´da yaşanan olaylarla ilgili olarak Atalay, ?Kimse yanlış hesap yapmasın devlet buralarda gereken her türlü tedbiri alıyor. Güney Doğu illerimizde istenmeyen bazı gelişmeler olabiliyor, seçim ortamında da oldu. O konuda hükümetin birçok çalışması var. Güvenlik son bakanlar kurulunun tek gündemiydi. Yani ilgili bakanlarımız o konuyla ilgili gerekli açıklamaları yapıyorlar. Biz şunda kararlıyız. Çözüm süreci Türkiye için önemli çözüm sürecinin nihai hedefi şudur. Bir ülke içindeki terör unsurlarının ülke dışına çıkması, iki silahsızlanma silah bırakma. Bu ikisi olmadan çözüm süreci hedefine ulaşamaz. Dolayısıyla bizim bakışımız yine bu yönde ve tabi yeni hükümet kurulduktan sonra tekrar değerlendirilecektir. Ama Türkiye devlet olarak, devletin bütün mekanizmaları olarak ülkemizin her köşesinde güvenlikle ilgili, kamu düzeniyle ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Bu konuda herkesin hassasiyeti bellidir, kimse yanlış hesap yapmasın devlet buralarda gereken her türlü tedbiri alıyor? şeklinde konuştu.

KARARIN GEREKÇELERİYLE ÇIKMASI LAZIM

Anayasa Mahkemesi´nin dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı oy çokluğu ile iptal ettiği haberlerine ilişkin Atalay, ?Anayasa Mahkemesinin bir kararı henüz yayınlanmış değil. Bir açıklamaları da olmadı. Gayri resmi şekilde basında bir haber var. Yani karar tam çıkmadan gerekçeleri de çıkmadan açıklamalar, değerlendirmeler yapılamaz biz de o durumdayız. Yani o kararın gerekçeleriyle çıkması lazım ondan sonra değerlendirmeler yapılabilir? dedi.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı