Mezarlıklara özel bakım

Mezarlıklara özel bakım

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI SEBEBİYLE ÇALIŞMALAR ERKEN TAMAMLANDI

Mezarlıklara özel bakım

Koronavirüs salgını sebebiyle 81 ilde arife günü ve bayram süresince sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı için kabir ziyaretleri erken başladı. Bu durumun bilincinde olan Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de şehirdeki üç mezarlıkta kabir ziyaretlerinin rahatlıkla gerçekleştirilebilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Mezarlıklarda ağaçların budanması, yol ve kaldırımların düzenlenmesi, diğer tüm onarım ve yeşillendirme çalışmaları ve gece ışıklandırmaları yapıldı. İlgili müdürlüklerce yapılan açıklamada, bayram öncesi her türlü tedbirlerin alındığı ifade edilerek, “Tüm mezarlarda tedbirlerimizi aldık. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ve Mezarlıklar Müdürlüğümüz hem çevre temizliği hem de çevre düzenlemesiyle birlikte renkli çiçeklerin dikimi tamamladık. Gece ışıklandırma yaparak güvenlik konularında da hassasiyetle duruyoruz. Tedbirlerimiz bayram sonrası da devam edecek” denildi.

Yapılan açıklamada mezarlıkların kış ayları sonrası ziyarete uygun hale getirildiği belirtilerek, “Belediye Başkanımızın talimatlarıyla çalışmalara başladık. Mezarlıkların içindeki temizliğin ardından mezarlıklar içerisinde yayalar için kaldırım çalışması tamamlandı. Ağaç budama çalışmalarıyla mezarlıktaki görüş alanını üst seviyeye çıkarttık ve vatandaşlarımızdan bu konuda olumlu geri bildirimler aldık. Bu yıl 81 ilde arife günü ve bayram süresince sokağa çıkma kısıtlaması getirileceğinden tüm çalışmalarımızı daha erkenden tamamladık. Vatandaşlarımız bayram öncesi ve sonrası gönül rahatlığıyla kabir ziyaretlerini gerçekleştirebilirler” ifadelerine yer verildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü