Meyve sebzeye bayram tarifesi

Meyve sebzeye bayram tarifesi

PAZARCILAR BAYRAMI FIRSATA DÖNDÜRDÜ

PAZARCILAR BAYRAMI FIRSATA DÖNDÜRDÜ

Meyve sebzeye bayram tarifesi

Bayrama sayılı günler kala çarşı pazarda hareketlilik başladı. Çarşamba pazarında da bayram yoğunluğu yaşandı. Fiyatlara bayram hareketliliğinin yansıdığı gözlendi. Fiyatlar birkaç hafta öncesine göre adeta uçtu.

PAZARDA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Ramazan Bayramına sayılı günler kala çarşı-pazarda hareketlilik başladı. Hareketlilik dolayısıyla fiyatları da etkiledi. Haftanın Çarşamba günleri köprülüler caddesinde kurulan ve Kırıkkale´nin en büyük semt pazarlarından birisi olan Çarşamba pazarında da dün bayram yoğunluğu yaşandı. Fiyatları da bayram yoğunluğu etkiledi. Sebze meyve fiyatlarının birkaç önceki haftalara oranla en az iki üç kat arttığı gözlendi.

SEBZE MEYVE FİYATLARI ADETA UÇTU

Ramazan Bayramı hareketliliği aynı zamanda etiketlere de yansıdı. Çarşamba pazarında dün fiyatların adeta uçtuğu gözlendi. Fiyatların birkaç hafta öncesine göre en az birkaç kat atmış olması pazara gelen vatandaşları adeta şaşkına çevirdi. Pazarda en ucuz sebze domatesin geçtiğimiz birkaç gün içinde 1 veya 1,5 lira olan fiyatının Çarşamba pazarında 2-2,3 hatta 3 lira olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

TÜM MEYVE VE SEBZE FİYATLARI

Bayram dolayısıyla tüm meyve ve sebze fiyatları pazara hazırlıksız gelen vatandaşları şaşkına çevirdi, Geçtiğimiz haftalarda 1 liraya kadar düşen domates fiyatları 3 liraya kadar yükseldi. Biber, Patlıcan, fasulye, kabak gibi yaz sebzelerinin de aynı oralarda artması dikkat çekti. Geçtiğimiz haftalarda 1 lira olan patlıcan 2 lira, 2 lira olan fasulye 3 lira, 500 kuruşa kadar düşen kabak ise 1 liraya kadar yükseldi. Meyve fiyatları ise adeta cep yaktı, Çilek 3-4 lira, kayısı 5 lira, kiraz 4-5 lira fiyatla pazarın en pahalı meyveleri olarak pazarda yerini aldı. Kavun karpuz fiyatları da geçtiğimiz haftalara göre adeta uçtu. Karpuz kilosu 1-2 lira arasında değişirken kavun 2-3 liraya satışa sunuldu. Vatandaşlar ise pazarcıları bayram fırsatçısı olarak değerlendirdi.  

HABER MERKEZİ



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı