Mevsimsel grip tehdit ediyor

Mevsimsel grip tehdit ediyor

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, hava değişiminin sıkça yaşandığı günlerde vatandaşları mevsimsel grip hastalığına karşı uyardı.

 

ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR TEHDİT HALİNDE

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, gribin ani olarak 39 derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığı olduğunu belirtti. Gribin, özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı, akciğer hastalığı, böbrek hastalığı, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır seyreden ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açtığını ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

 SOĞUK ALGINLIĞI İLE KARIŞTIRILIYOR

"Bu kadar ciddi tablolara yol açabilen grip, halk arasında çok sık olarak görülen soğuk algınlığıyla karıştırılmaktadır. Soğuk algınlığı ateş yükselmeden, hafif kırgınlık, burun akıntısı, hapşırma gibi belirtileriyle kendini gösteren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahatı gerektirmeyen bir hastalıktır. Ve griple kesinlikle karıştırılmamalıdır. Grip hastalığının tedavisi, ortaya çıkan belirtilerin tedavisi şeklindedir. Ateşin düşürülmesi, burun akıntısının giderilmesi, halsizlik ve kırgınlığının giderilmesi şeklinde tedavi düzenlenir ve yatak istirahatı önerilir”

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ