MEVSİMİN SON LEYLEKLERİ

MEVSİMİN SON LEYLEKLERİ

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde, köy merkezine gelerek yuva yapan leylekler köy sakinlerinin ilgi odağı oldu. Mevsimin son göçmenleri köylülerin sevgilisi haline geldi.

KÖYLÜLER BESLİYOR, KÖYLÜLER KORUYOR

İlçeye bağlı Yenilli köyünde, köyün içindeki elektrik direğine yuva yapan leylekler, köy halkı tarafından korunarak çoğalmalarına katkıda bulunuluyor. Köy muhtarı Demirel Kantekin, leyleklerin köy halkının ilgi odağı olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ``Köyümüzün içinde ve merkezi olan bir noktada leylekler her yıl elektrik direğine yuvalarını yaparak burada kalmaktadırlar. Köyümüz insanı leyleklere gereken ilgi ve alakayı göstererek onları beslerler ve korurlar.

 

YUVALARINA ZARAR GELMESİN

Yuvalarına zarar gelmesin diye de gerekli olan tüm önlemleri almaktadırlar. Bu leyleklerin bir özelliği de bizlere çok yakın olmaları, bizlerden korkmadan köyümüzün içinde su ve besin ihtiyaçlarını rahatlıkla gidermektedirler. Ayrıca her yıl çoğalan leylerin anneleri göç ederek bir sonraki yıl ise yavru leyleklerin erişkin hale gelerek aynı yere yuva yapmaları bizleri daha da etkilemektedir.`` Sayıları 3 tane olan leyleklerin, köye gelen misafirlerin de ilgi odağı haline gelerek, hatıra fotoğraflarının da çekildiğini ifade eden muhtar Kantekin, leyleklerin göç etmelerine kadar korumaları altında olduğunu ifade etti.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ