Mevlid kandili etkinliklerle kutlanacak

Mevlid kandili etkinliklerle kutlanacak

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Mevlid kandili nedeniyle bir dizi etkinlikler yapılacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Mevlid kandili nedeniyle bir dizi etkinlikler yapılacak. İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, “Mevlid-i Nebi Haftası’nda “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konusu ele alınacak.” dedi.

CAMİLERDE YAPILACAK PROGRAMLAR

Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu gece olan Mevlid Kandili nedeniyle çeşitli programlar yapılacak. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirten Müftü Yaşar,“17 Ekim 2021 Pazar günü Merkez Nur Camii’nde cami görevlilerince “Mevlit Kandili Özel Programı” gerçekleştirilecektir. 21 Ekim 2021 Perşembe günü öğle namazından önce Nur Camii’nde cami görevlilerince Mevlit programı, diğer camilerimizde ise Kur’an-ı Kerim tilaveti programı gerçekleştirilecek, hafta münasebetiyle okunan hatimlerin duası yapılacaktır. 22 Ekim 2021 Cuma günü öğreticiler ve kursiyerlerin katılımlarıyla Tüm Kur’an kurslarında Kur’an tilavet edilecek, aynı tarihte saat 14.00’te Nur Camii’nde gerçekleştirilecek “Kadınlara Yönelik Hatim ve Dua Programı”nda okunan hatimlerin duası yapılacaktır.”

VEFAKAR BİR İNSAN MODELİ

“Hafta boyunca verilecek vaazlarda ağırlıklı olarak “Vefakar Bir İnsan Modeli Olarak Sevgili Peygamberimiz, Pazartesi günü Çağımızın Unutulan Değeri Vefa, Hz. Peygamberin Dilinden Vefa, Kulun En Büyük Vefası Yüce Yaratana, Kur’an’da Vefa” konularına ağırlıklı işlenecektir. 21 Ekim 2021 Perşembe günü İlimizde yerel yayın yapan Radyo 71’de Vaiz Osman Kurgun, Radyo Anadolu Fm’de Vaiz Tahir Kıymaz tarafından “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu sohbet programı gerçekleştirilecektir.”

MEVLİD-İ NEBİ GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI

“Kredi ve Yurtlar Kurumu kız öğrenci yurtlarında 19 Ekim 2021 tarihinde, erkek öğrenci yurtlarında ise 20 Ekim 2021 tarihinde Müftülük personelince haftanın teması çerçevesinde sohbet programları yapılacaktır. “Peygamberimiz ve Vefa” konusu merkeze alınarak Cezaevi Vaizi Ahmet DALAZ tarafından çekimi yapılan video kaydı 18 Ekim 2021 tarihi itibari ile Müftülük sosyal medya hesapları vasıtasıyla din görevlileri ve vatandaşlarımızın istifadesine sunulacaktır. Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Resim ve Şiir Yarışması, Ahilik ve Helal Bilinci Resim ve Kısa Film/ Video yarışması ve Mevlid-i Nebi Haftası Kırk Hadis Ezberleme ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere 18 Ekim 2021 tarihinde ödülleri verilecektir.”

AHLAKİ BİR ERDEMDİR

“Salgın hastalıkla mücadele dikkate alınarak ve alınan tedbirlere riayet edilerek hafta boyunca çeşitli mecralarda gerçekleştirilecek etkinlikler vasıtasıyla Hz. Peygamber’in örnekliği çerçevesinde vefa konusuna dikkat çekilecektir. Vefa kavramı, Yüce Kitabımız Kur’an’da önemle üzerinde durulan ahlaki bir erdemdir. Kur’an-ı Kerim, gerek insanın kendisini yaratan Allah’a verdiği söze gerekse diğer insanlarla sosyal ilişkilerinde sadakat anlamında değişik vesilelerle ahde vefa veya kısaca vefa ilkesine vurgu yapmıştır.”

PAZAR GÜNÜ KANDİL ÖZEL PROGRAMI

“Tüm vatandaşlarımızı maske, mesafe, hijyen başta olmak üzere salgınla mücadele kapsamında alınması gerekli tedbirlere riayet ederek 17 Ekim 2021 Pazar günü akşam ile yatsı namazı arasında Merkez Nur Camii’nde gerçekleştirilecek Mevlid Kandili Özel Programına davet ediyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin ve âlem-i İslam’ın mevlid gecesini tebrik ediyor, Mevlid-i Nebi’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız