Metruk binalar yıkılıyor

Metruk binalar yıkılıyor

Belediye, adeta kanayan yara haline gelen ve bu zamana kadar geçmiş yönetimlerin cesaret edemediği Metruk Binalar” sorununa el attı. Şehrin çeşitli bölgelerinde pislik yuvasına dönüşmüş tehlike arz eden binalar yıkılmaya başladı.

BELEDİYE GEÇMİŞ YÖNETİMLERİN ÇÖZMEK İÇİN ÇABA GÖSTERMEDİĞİ ANCAK ÖNEMLİ OLAN SORUNA EL ATTI.

Metruk binalar yıkılıyor

Belediye, adeta kanayan yara haline gelen ve bu zamana kadar geçmiş yönetimlerin cesaret edemediği “Metruk Binalar” sorununa el attı. Şehrin çeşitli bölgelerinde pislik yuvasına dönüşmüş tehlike arz eden binalar yıkılmaya başladı.

SAYGILI’NIN TALİMATIYLA

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın talimatları doğrultusunda il genelinde farklı nedenlerle oluşmuş metruk binaların yıkımına başlandı. Kentin adeta kanayan yarası haline gelen ve pislik yuvasına dönüştüğü için, hatta birçoğunun kimsesizlerin, alkol ve uyuşturucu bağımlılarının mekânı haline gelen ve çevre sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen binalar yıkılmaya başlanması memnunlukla karşılandı.

ÖNCE TESPİT YAPILIYOR

Belediye tarafından tespiti yapılan, şehirde öncelikle görüntü kirliliğine ve farklı amaçlarla kullanımı olduğu tespit edilen metruk binaların yıkımının başlaması dolayısıyla yıkım alanında inceleme yapan belediye yetkilileri vatandaşların bilgisine de başvurarak yıkım konusunda görüşlerini de alıyorlar.

ÖNCELİK VATANDAŞIN TALEBİ

Belediyeden yapılan açıklamada yıkımların gerek Emniyet Müdürlüğüne gelen istek ve talepler, gerekse vatandaşların şikâyetleri değerlendirilerek, kullanımı olmayan, kötü amaçlı kişi veya kişilere alet olan ve şehirde çirkin bir görüntüye neden olan bu binaları yıkılarak, bu konuların önüne geçilmesinin amaçlandığı bildirildi.



Şevki YILDIZ
22.01.2015 16:18:57
Karşıyaka Mahallesi 2140 Sokaktan 2148 inci sokaktaki binaların Şehir görüntüsünü bozan ve Aşiretlerin Tiner ve Uyuşturucu kullandığı Eski Senelerce kullanılmayan eski Binalar mevcut olup Acilen Belediyece yıkılmasını arz ederim.22.01.2014

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü