Metruk bina, başa bela

Metruk bina, başa bela

NİHAYET YIKILIYOR

ŞEHRİMİZİN EN HAREKETLİ CADDELERİNDEN İZMİR CADDESİ´YLE ZAFER CADDESİ´NİN KESİŞTİĞİ NOKTADA ÇEYREK ASIRDIR KULLANILMAYAN APARTMANLAR, BİR YANDAN HEM GÖRÜNTÜLERİYLE HEM DE METRUK HALLERİYLE ÇEVRE HALKINI RAHATSIZ EDERKEN HER TÜRLÜ TEHLİKEYE AÇIK HALİYLE GÜVENLİĞİ DE TEHDİT EDİYORLAR.

Metruk bina, başa bela

Atıl ve metruk haliyle yıllardır İzmir Cadeesinin sorunu halinde bekleyen yarım asırlık Gökarık Apartmanı yıkılırken de trafik ve can güvenliğini tehdit ediyor. Meşhur (metruk) ?Sarı Bina?, varlığıyla olduğu gibi yok olurken de başa bela olacağa benziyor.

NİHAYET YIKILIYOR

Kırıkkale´nin orta yerinde, İzmir Caddesinde yıllardır metruk halde duran Gökarık Apartmanı, nihayet yıkılıyor. Daha önce defalarca kez haberini yaptığımız apartman, içinde farelerin cirit attığı, zaman zaman da tinercilerin uğrak yeri bir bina haline gelmişti. Konumu itibariyle de Kırıkkale´nin imajına zarar vermeye her an hazır vaziyetteki apartman yıkılmasına yıkılıyor, ancak bu kez de yıkımı sırasında başa bela olacağa benziyor. Zira yıkım ve inşa sırasında kullanılması gereken koruma perdesi bulunmayan binanın yıkımında çalışan personel de sorumsuz bir şekilde ellerine geçeni üst katlardan atınca, trafik ve can güvenliğini tehlikeye sokan görüntüler kaçınılmaz oluyor.

ÇEYREK ASIRDIR ATIL DURUMDA

Hem konutların hem de çoğunlukla bayan kuaförleri ve gelinlikçilerin bulunduğu İzmir Caddesi´nde atıl durumda olan Gökarık Apartmanı inşa edildiği 1968 yılından sonra yaklaşık 1987 yılına kadar Nuri Gökarık ve çocukları tarafından kullanıldıktan sonra, bina sahibi Nuri Gökarık´ın ölmesi, çocuklarının da İstanbul´a taşınmasıyla kullanılmaz oldu. Daha önceleri de zaman zaman kiralanarak kullanılan ve içinde 3 apartman dairesiyle kömürlükleri bulunan, halk arasında bilinen ismiyle ?Sarı Bina?, yaklaşık 28 yıldır atıl vaziyette etrafı rahatsız ediyordu.

KÖTÜ NİYETLE KULLANILABİLİR

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız çevre esnafı ve caddede ikamet eden halk, bu binaların görüntüsünden oldukça şikâyetçiydi. 47 yıllık Gökarık Apartmanı ve hemen bitişiğindeki binanın her geçen gün hem görüntüsü hem de boşluğundan faydalanabilecekler tarafından kötü niyetle kullanılabilme riskinden dolayı şikâyetçi olan cadde halkı, bu binaya bir an önce bir çözüm bulunması için yetkililerin harekete geçmelerini istiyordu. Dün itibariyle yıkımına başlanan binanın yıkım kararı caddede memnuniyetle karşılanırken, yıkımı sırasında gerek iş güvenliğinin, gerekse çevre güvenliğinin hiçe sayılması, varlığıyla başa bela olan metruk binanın bu kez de yıkılırken başa bela olması cadde halkının canını sıktı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü