METEM öğrencileri Almanya´da

METEM öğrencileri Almanya´da

EĞİTİM 21 GÜN SÜRECEK

METEM öğrencileri Almanya´da

Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezi (METEM) öğrenci ve öğretmenleri, ?Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları? adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği Projeleri Kapsamında Almanya´nın Ludwigshafen şehrinde staja başladılar.

AB DESTEKLİ PROJE

Kırıkkale Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Teknolojileri alanı öğrenci ve öğretmenleri, finansmanı Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen proje Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği Projeleri Kapsamında Almanya´nın Ludwigshafen şehrinde çalışmalara başladılar.

EĞİTİM 21 GÜN SÜRECEK

21 gün sürecek Almanya´daki eğitim çalışmasına Güzellik ve Saç Bakım Teknolojileri alanından 12 kız 12 erkek toplam 24 öğrenci ile meslek alanlarından 3 öğretmen katılıyor. Projeyi hazırlayan meslek öğretmenleri, hareketlilik faaliyetinin, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri meslek alanında eğitim gören çırak öğrencileri teorik eğitim ve iş başında yapacakları uygulamalı eğitim ile bilgi ve becerilerini arttıracak. Öğrencilerin stajı ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ?Uygulamalarda kullanılan teknolojik cihaz, malzeme ve ürünleri yerinde görmelerini, kazandıkları bilgi-beceriyle daha kolay istihdam edilebilmelerini, iş verimliliklerinin arttırılmasını,  mesleki gelişim açısından, farklı kültürlerde yaşama, özgüven ve dil becerilerinin gelişmesini sağlayacaklar.?

ÖĞRENCİLER BELGE ALACAK

Yapılan açıklamada ayrıca  "Öğrencilerimize mesleki becerilerinin geliştiğini gösteren belgeler Almanya´daki ortak kurumlarımız IDA gemeinnützigeGmbHRheinland-Pfalz, Tertia ve Justusvon Liebig Berufsschule tarafından verilecektir. Bu belgeler öğrencilerimizin, bölgemizde bulunan ulusal ve uluslararası firmalarda istihdam edilmelerinde önemli bir referans olacaktır. İş piyasasın nitelikli çalışan insan talep etmesi, mesleki ve teknik eğitimin güçlü ve iyi işleyen eğitim öğretim yapısının oluşmasına neden olacaktır. Öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi, iş piyasasında istihdam edilmelerini ve kariyer sahibi olmalarını sağlayacaktır." Şeklinde ifadeler yer aldı.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok