Metal işçileri hakları için mücadele ediyor

Metal işçileri hakları için mücadele ediyor

Kavlak, Metal Emekçileri Büyük Yürüyüşü ve Mitingi’nin yalnızca metal işçilerinin değil, pandemi döneminde canları pahasına çalışan tüm emekçileri için olduğunu dile getirdi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Metal Emekçileri Büyük Yürüyüşü ve Mitingi’nin yalnızca metal işçilerinin değil, pandemi döneminde canları pahasına çalışan tüm emekçileri için olduğunu dile getirerek, “Bu büyük miting, Pandemi döneminde canları pahasına çalışan tüm emekçiler içindir. İşten atılan, ücretsiz izne çıkarılan tüm emekçiler içindir” dedi.

 

Türk Metal Sendikası, ‘Ölümüne çalıştık şimdi kazanacağız’ sloganı ile ‘Metal Emekçileri Büyük Yürüyüşü ve Mitingi’ni, Kocaeli Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirdi. Büyük bir coşku ile başlayan miting öncesinde, Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen metal emekçileri Kocaeli Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda toplanırken, bir bölümü de miting alanına doğrudan giriş yaptı. Burada bir araya gelen on binlerce emekçi, kortej halinde, slogan ve tezahüratlar eşliğinde Rafet Karacan Bulvarı üzerinden Milli İrade Meydanına ulaştı. Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından kortejin toplu halde miting alanına girmesiyle coşku ve heyecan iyice arttı. 

 

Genel Başkan Kavlak’ın kürsüye çıkmasıyla miting alanındaki coşku iyice artarken, metal emekçileri uzun süre destek sloganları attı. Konuşmasında işveren sendikası MESS’i bir kez daha uyaran Genel Başkan Kavlak, “Biz, bu süreci barış içinde masada bitirmek istiyoruz. Ama olmazsa, işi sokaklara taşımayı da iyi biliriz. Biz, o sokakların yabancısı değiliz. Biz, o sokaklarda büyüdük, o sokaklardan geldik. Gerektiğinde yine o sokaklara, o meydanlara döneriz mücadelenin kralını veririz. Biz, sizden aldığımız güçle, arkamızda sizin desteğinizle, işte bu alanın gücüyle o masada en iyisini yapmak için, en iyisini almak için, ne gerekiyorsa onu yapacağız”

 

Metal Emekçileri Büyük Yürüyüşü ve Mitinginin yalnızca metal işçilerinin değil, pandemi döneminde canları pahasına çalışan tüm emekçileri için olduğunu dile getiren Kavlak, “Bu büyük miting, Pandemi döneminde canları pahasına çalışan tüm emekçiler içindir. İşten atılan, ücretsiz izne çıkarılan tüm emekçiler içindir. Bu büyük miting, örgütsüz işçiler içindir. Esnek, kuralsız, güvencesiz çalışanlar içindir. İşsizler içindir. Emeklilikte yaşa takılanlar içindir. Gelecekten umudunu yitirmiş gençler içindir. Bu miting, ezilenler, sömürülenler, hor görülenler emeğinden başka hiçbir şeyi olmayanlar içindir. Bu büyük miting, sendikalaştıkları için işten atılan, örgütlenme hakkı yok sayılanlar içindir. Bu görkemli buluşma, bu ülkede emeğinin ve alın terinin karşılığını alamayan, susturulan, bastırılan, insan yerine konulmayan milyonlar içindir. Bu miting, yalnızca metal işçisine hakkını vermeyen MESS’e karşı değil emeği hor görenlere, hakkını vermeyenlere cevap vermek, evet, biz buradayız demek içindir. Bu büyük buluşmamız Türkiye işçi sınıfının ayağa kalktığı, yeter artık dediği. Bıçak kemiğe dayandı dediği bir haykırıştır.  Bir direniştir. Bu şanlı direnişin simgesi, işçi sınıfının gözbebeği, buzkıran gemisi… Türk Metal’in yiğit üyeleri… Çeşitli nedenlerle mitingimize katılamayan, evlerinde, televizyonları başında bizi izleyen değerli kardeşlerim hepinize bir kez daha selam olsun”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız