Meşrutiyetten yoksun tasarı

Meşrutiyetten yoksun tasarı

Kırıkkale Vatan İçin Canverenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, sözde Ermeni soykırımını inkarını cezalandıran yasa tasarısıyla ilgili Fransa`yı kınadı. Mümtaz Torunlu uygulamanın hukuksal sakatlığın ötesinde, meşrutiyetten de yoksun olduğunu söyledi.

TOTALİTER DÜZENE UYGUNDUR
Başkanı Mümtaz Torunlu yaptığı açıklamada, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili Fransa`da gündeme gelen yasa tasarısıyla ilgili sert konuştu. Tarihi bir olayın soykırım olarak kabul edilmesinin yasal düzenleme konusu yapılıp zorunlu hale getirilmesinin yanında, aykırı görüş bildirmenin de ceza yaptırımına bağlanmasının hukuksal sakatlığın ötesinde meşrutiyette yoksun olduğunu belirten Torunlu, ?Karşı görüşü yasaklayan değiştirilemez hüküm gibi bir düzenleme yapılmak istenmesi de ayrı bir hukuksal sakatlık konusudur. Böyle bir düzenleme, özgürlükçü çoğulcu demokrasiye değil, ancak yasalar olsa bile hak ve hukukun olmadığı totaliter düzene uygundur" dedi.
 
SOYKIRIM İÇERMEZ
Fransa`da gündeme gelen yasa tasarısının bir insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayan Mümtaz Torunlu şöyle devam etti: ?Ülkemizin de onayladığı, Birleşmiş Milletler `Soykırımının Önlenmesine ve Cezalandırılmasına İlişkin Sözleşme tarihi olaylar hakkında bir insan hakkı olarak farklı görüş bildirmeyi suç sayan ve cezalandırılmasına ilişkin hiç bir hüküm içermez, içeremez. Diğer taraftan, 1915 Ermeni olayları, bu sözleşmedeki düzenlemelere göre bile, `soykırım` içermez. İhanet eden Ermenilere yönelik 1915`te sevk ve iskan kararının uygulanmasında yaşanan olaylar, Ermeni etnik grubunu yok etmeye yönelik kasıt unsuru taşımaz. Kaldı ki, Osmanlı Devleti`nin Ermenileri `Millet-i Sadıka` olarak kabul ettiği, hatta üst düzey memurluğa yükselmelerini bile engellemediğinin dikkate alınması gerekir."
 
İSTİSMAR EDENLERE KINAMA
Torunlu, 1915 Ermeni olaylarını, aslında savaşta isyan ve ihanetin önlenmesine yönelik askeri tedbirler olarak nitelendirdi. Torunlu "Bu olayları soykırımmış gibi çarpıtarak, karşı görüşü yasaklayan ve cezalandıran hukuksal sakatlıklara ve insan hakkı ihlallerine yol açacak şekilde haksız ve mesnetsiz olarak yasal düzenleme konusu yapmaya kalkışarak istismar edenleri kınıyoruz" dedi. Ayrıca, kendi dernekleri bünyesindeki Şehitler Müzesinin bir bölümünün de Fransa`nın Afrika`da uyguladığı katliamları sergileyeceklerini kaydetti.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ