Meslektaşlarını ziyaret ettiler

Meslektaşlarını ziyaret ettiler

TARİHİN EN ESKİ MESLEĞİ

Meslektaşlarını ziyaret ettiler

Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ebelik bölümü öğrencileri Yüksek İhtisas Hastanesinde bulunan meslektaşlarını ziyaret etti. Öğrenciler anne ve bebek sağlığı konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

TARİHİN EN ESKİ MESLEĞİ

21-28 Nisan Ebeler Haftası kapsamında Özel Yonca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ebelik bölümü öğrencileri YİH´te bulunan ebe hemşireleri ziyaret etti. Okul Müdürü Mehmet Akdemir önderliğinde hastaneyi ziyaret eden öğrenciler anne ve bebek sağlığı konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yeni doğum yapan hastaları da ziyaret eden öğrenciler, burada pratik yapma imkânı buldu. İnsanın hayata adım atarken elinden tutan ilk kişilerin ebeler olduğunu belirten Okul Müdürü Mehmet Akdemir ebeliğin tarihin en eski mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

DÜNYAYA YENİ BİR CANLI GETİRİYORLAR

Akdemir konuşmasının devamında, ?Ebelik mesleği sadece doğum yaptıran değil, doğum öncesi ve doğum sonrası hizmetleri veren, bebeklik ve çocukluk döneminde beslenmeyi ve aşı takibini yapan, aile planlaması, bulaşıcı ve sosyal hastalıklardan korunmayla ilgili konularda bireye, aileye, topluma hizmet veren bir meslektir. Dünyaya yeni bir canlı gelirken her iki cana da hizmet eden, aldığımız ilk nefeste yanımızda olarak kutsal görevi yerine getiren ebelerimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftasını kutlarım? dedi. Sağlık meslek lisesi öğrencileri daha sonra hemşirelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Arzu KAYIR



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti