Mesleki yeterlilik belge harçlarına AB hibe desteği

Mesleki yeterlilik belge harçlarına AB hibe desteği

Varlı, kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi, nitelikli insan kaynağı yaratılması, ticaretin güvenli bir ortamda yapılması amacıyla Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulamasına AB hibe fonu desteği geldiğini ifade etti.

 

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi, nitelikli insan kaynağı yaratılması, ticaretin güvenli bir ortamda yapılması amacıyla Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulamasına AB hibe fonu desteği geldiğini ifade etti.

MESLEK MENSUPLARINA DUYULAN GÜVEN

Sektörlerin yasal altyapıya kavuşturulması, haksız rekabetin ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi, nitelikli insan kaynağı yaratılması, ticaretin güvenli bir ortamda yapılması, mesleklere itibar kazandırılması, meslek mensuplarına duyulan güvenin artırılması ve hizmet kalitesi ile tüketici memnuniyetinin arttırılması gibi noktaların çözümüne yönelik olarak hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulamasına AB hibe fonu desteği geldi.

HİBE FONUNDAN KARŞILANACAK

Çalışanlarla birlikte özellikle işverenleri yakından ilgilendiren 'Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulaması kapsamında en çok ilgi gören emlak danışmanlığı ve motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu sınav harç ücretleri belli bir süre ve kontenjan dahilinde Avrupa Birliği hibe fonundan karşılanacak. Kırıkkale’de Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde verilen MYK Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme hizmeti kapsamında Emlak Danışmanı Seviye 4, Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 sınavlarının Ulusal Yeterliliğinde Avrupa Birliği Hibe desteği getirildiğini ifade eden TSO Başkanı Ahmet Varlı, belge masraf ücretinin hibe kapsamında olmadığını söyledi.

BANKA HESAPLARINA İADE EDİLECEK

Sınava girecek olan tüm adayların sınav harçlarını TOBB MEYBEM’e ait banka hesabına yatıracaklarını, sınav sonrası başarılı olanların ücretlerinin tamamının MYK tarafından banka hesaplarına iade edileceğini ifade eden Varlı, başarılı adayların 2021 yılı için sadece belge masraf ücreti olan 200 TL’yi karşılayacaklarını belirterek, sınava girmek isteyen adayların doğrudan hibe programından 1 kez faydalanabileceklerinin altını çizdi.

 



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı