Mesleki yarışma Kırıkkale finali sonuçları belli oldu

Mesleki yarışma Kırıkkale finali sonuçları belli oldu

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasından düzenlenen il finali yarışma sonuçları belli oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasından düzenlenen il finali yarışma sonuçları belli oldu.

 

YARIŞMALAR SON DERECE ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen yarışma, Kırıkkale Nur Camii'nde gerçekleştirildi. Kent genelinde düzenlenen yarışmalar, Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokullarında eğitim gören kız ve erkek öğrenciler arasında "Genç Sada Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma", "Genç Nida Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma" ve "Genç Muhafızlar Hafızlık" ile Anadolu İmam Hatip Liselerinde eğitim gören erkek öğrenciler için "Genç Hatipler Hutbe Okuma",  Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokullarında eğitim gören erkek öğrenciler arasında da "Genç Bilaller Ezan Okuma" kategorilerinde yapıldı.

 

FİNALİSTLERE ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

Yarışmada dereceye girerek finale kalarak il birincisi olan öğrencilere hediyeler törenle verildi. Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, törende yaptığı konuşmada, imam hatip okullarına yönelik bu tür mesleki yetenek sınavlarının uzun yıllar devam ettiğini söyledi. Öğrencilerin yarışmalar sayesinde mesleklerinde de daha çok başarı elde ettiklerini belirten Tüfekçi, "Bugün öğrencilerimiz bizlere adeta manevi ziyafet sunmuş oldular. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim-i, ezan ve hutbe okudular. Onları birbirinden ayırmak oldukça zor oldu. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyor, öğretmenlerine de teşekkür ediyorum." dedi.

 

ÖĞRENCİLERDE ÖZGÜVEN OLUŞUYOR

Mesleki sınavların öğrencilerde özgüven oluşturduğunu belirten Tüfekçi, şöyle konuştu: "Meslek liselerimizde eğitim gören öğrencilerimiz öncelikle meslekleri hangi alanda ise o alanda başarılı olmalılar. Bugün finale kalan öğrencilerimiz ileri tarihlerde yurdun farklı bölgelerinde yapılacak olan yarışmalarda bizleri, ilimi ve okullarımızı temsil edecekler. Temennimiz oralardan da başarılarla dönmeyi amaçlıyoruz. Yarışmamızın yapılmasına yardımcı olan, maddi destekler sağlayarak öğrencilerimizi sevindiren hayırseverler ile görev alan arkadaşlarımıza minnet borçluyuz."

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tüfekçi, ayrıca katkılarından dolayı, Kırıkkale Müftülüğü, Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Kırıkkale İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, hayırsever iş insanı Haydar Laçin, Keskin İlçe Müftülüğü, Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yahşihan ilçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı, Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı, Kültür Kırtasiye ve Bilim Kırtasiye yetkililerine de teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız