Mesleki eğitime dair tüm konular enine boyuna görüşüldü

Mesleki eğitime dair tüm konular enine boyuna görüşüldü

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimi Şube Müdürlüğünce düzenlenen çalıştay sona erdi. Çalıştayda oluşturulan 6 kurulda ele alınan 55 konu üzerinde görüşme yapılarak raporlar hazırlandı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yönelik eğitim öğretim ve sektörlerle ilgili konuların gündeme alındığı ve iki gün süren "İstihdam Odaklı Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı" katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından son buldu.

Öğretmenevinde başlayan çalıştay, bugün Kırıkkale Valiliği Konferans Salonunda devam etti. Buradaki programda mesleki eğitimde istihdamın artırılması ve sektörlerle işbirliği yapılmasının daha da güçlendirmeye yönelik katılımcılar tarafından 55 başlık altında toplanan özet raporların sunumları yapılarak bilgiler verildi.

Çalıştayın kapanışında konuşan Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Ali Güder, iki gün süren çalıştayda önemli görüşmelerin yapılarak mesleki eğitimde yeni adımların atıldığını hatırlattı.

Şube Müdürü Güder, "Düzenlemiş olduğumuz mesleki eğitim çalıştayımızda sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Hepiniz büyük emekler verdiniz ve önemli kararlar alınmasına katkılar sağladınız. Çalıştay öncesinde okul yöneticileri, meslek öğretmenleri ve sektör temsilcileri ile detaylı görüşmeler sağladık. Bu görüşme ve toplantılarımız aslında çalıştayın da gündemine ışık tuttu. Katılımcılarımız sayesinde mesleki eğitimi ilgilendiren her konuyu ele alma fırsatımız oldu. Bu çalışma, şehrimiz için, öğrencilerimiz ve sektörler için yol gösterici çalışmalar olacak ümidini taşıyoruz. Bu sonuçların ne kadarını hayata geçirebilirsek kurumumuz adına bir katma değer sağlanmış olacak. Emeklerinden dolayı çalıştayımıza destek veren her bir katılımcımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Çalıştay sonunda Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın tarafından katılımcıların belgeleri verildi. Aydın, her bir katılımcıya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Çalıştaya, Millî Eğitim Müdürü Aydın'ın yanı sıra Türk Telekom Müdürü Yasin Güngör, İŞKUR Müdür V. Ferhat Metin, Eğitim Müfettişleri Başkanı Yaşar Erbek, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, ilçe millî eğitim müdürleri, şube müdürleri, çalıştayın katılımcıları ile çok sayıda davetli katıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız