Mesleki Eğitimde Yabancı Dil Sorunu Çözülüyor

Mesleki Eğitimde Yabancı Dil Sorunu Çözülüyor

?MESLEKİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİNİN AB BOYUTUNDA İNCELENMESİ? ADLI PROJEMİZİN KAPANIŞ TOPLANTISINI YEŞİL VADİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

?MESLEKİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİNİN AB BOYUTUNDA İNCELENMESİ? ADLI PROJEMİZİN KAPANIŞ TOPLANTISINI YEŞİL VADİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mesleki Eğitimde Yabancı Dil Sorunu Çözülüyor

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulusal Ajansın 2014 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personelinin Öğrenme Hareketliliği Projeleri kapsamında hazırlanan ?Mesleki Yabancı Dil Öğretiminin AB Boyutunda İncelenmesi? adlı projenin yaygınlaştırma faaliyetlerinin sonuncusu Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve projede yer alan Okul Müdürleriyle öğretmenlerin de katılımıyla gerçekleştirilen programda Mesleki Eğitimde Dil Öğretimi konusu ele alındı.

MESLEKİ EĞİTİMDE YABANCI DİL SORUNU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE personeli ve aynı zamanda proje koordinatörü Neslihan Uluyüz, projenin amaç ve hedefleriyle yurt içi ve yurtdışı faaliyetlerini anlattığı açılış konuşmasında, ?Öğretmenlerimizin mesleki yabancı dil eğitiminde daha verimli hale gelmesi, öğrencilerimizin yabancı dilleri kullanabilme becerilerinin artması, mesleki eğitimde iyileştirme ve kalite arttırılması amacıyla hazırlanan projemizde Meslek Lisesi öğrencilerinin kazanmış oldukları mesleki alan bilgi ve becerileri yanında, mesleğinin gerektirdiği seviyede yabancı dil bilgisini de kullanarak meslekleriyle ilgili yabancı dilde dinleme, okuma, yazma, konuşma ve iletişim kurma becerileri kazanmalarını hedefledik? dedi.

OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ

Uluyüz konuşmasına şöyle devam etti: ?Bu hedefler doğrultusunda 31 katılımcımızın yer aldığı 3 ayrı akış gerçekleştiren öğretmenlerimiz kurum ziyaretlerinde mesleki eğitim ve yabancı dil eğitimiyle ilgili sunumlara katılıp mesleki bilgi ve becerilerinin gelişimine olumlu yönde katkı sağlayarak Macaristan, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti haraketliliklerini proje konusuna uygun ve başarılı bir şekilde tamamlamışlardır. Hareketlilikler sonrasında projemizin yerel ortağı olan Yenimahalle, Yaylacık ve Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde katılımcılarımız hareketliliklerde edindikleri bilgileri okullarında görev yapan öğretmenlerine aktararak proje çıktılarının ilimiz genelinde yaygınlaştırılmasını sağladılar. Projeyle ilgili olarak hareketlilikler öncesi, hareketlilikler esnası ve sonrası bütün faaliyetler sosyal paylaşım ağları, web sayfamız ve basın aracılığı ile şeffaf bir şekilde kamuoyu ve ilgili taraflarla paylaşıldı.?

DESTEK VEREN KURUMLARA KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Projenin ülkemiz genelinde tanıtılması ve çıktılarından fayda sağlanması adına bütün illerimize projemizi ve çıktılarını anlatan CD ve broşürler hazırlanarak gönderilmesi sağlandığını kaydeden Uluyüz, Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yaylacık Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kırıkkale Yeni Özel Eğitim Hizmetleri (Yabancı Dil Kursu) müdürlerine projeye kurumsal anlamda yaptıkları katkılardan dolayı Katılım Belgesi verildiğini belirtti. Uluyüz konuşmasını şöyle tamamladı: ?Projenin yürütülmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Çetin olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çalışanlarımıza, Okul Müdürlerimiz ve öğretmenlerimize projenin uygulanmasın da emeği geçen herkese projemizin hedef kitlesi olan meslek lisesi öğrencileri adına teşekkür ederim.?



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti