Meslek Lisesi, Silah Fabrikasında

Meslek Lisesi, Silah Fabrikasında

MKE´NİN ARA ELEMAN İHTİYACINI ÇOK RAHATLIKLA KARŞILAYABİLECEK VASFA SAHİBİZ

Meslek Lisesi, Silah Fabrikasında

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Bolümü öğrencilerinin teknik donanımlarını artırmak ve üretim faaliyetini yerinde görmelerini sağlamak amacıyla MKE Silah Fabrikasına düzenlenen gezi, öğrencilerin alanlarına ilişkin motivasyonlarını artırırken, aldıkları eğitimin yapacakları işte ne denli önemli olduğunu anlamaları için etkili bir faaliyet oldu.

BU TÜR GEZİLER SIK SIK TEKRARLANMALI

Alan Şefi Nuh Yiğit, Bölüm Öğretmenleri Nihat Durgun, Hamza Efe, Ali Doğtaş ve Talat Koçak rehberliğinde düzenlenen gezide öğrencilerin, teorik olarak öğrendikleri ve okulda yalnızca eğitim amaçlı uygulama yaptıkları alanlarıyla ilgili çalışmaları bizzat üretim ortamında görmelerinin, okul sonrası yapacakları işle ilgili motivasyonlarını artırdığını belirten Metal Teknolojisi Alan Şefi Nuh Yiğit, bu tür gezilerin farklı üretim merkezlerine sık sık tekrarlanması gerektiğini ifade etti.

MKE´NİN ARA ELEMAN İHTİYACINI ÇOK RAHATLIKLA KARŞILAYABİLECEK VASFA SAHİBİZ

Metal Teknolojisi Alanının, sanayide vazgeçilmez ve alternatifsiz bir alan olduğunu vurgulayan Bölüm Öğretmeni Hamza Efe de, ?Bu gençler bizim gençlerimiz. Yürekleri vatan, millet aşkıyla dolu, Türkiye´nin gelecekteki teknik elemanları. Ben de öğretmenlik öncesi bir MKE çalışanı olarak iddia ediyorum, okulumuzda verdiğimiz eğitimle, MKE´nin ara eleman ihtiyacını çok rahatlıkla karşılayabilecek vasfa sahibiz.?

METAL TEKNOLOJİLERİ ALANI KAPATILDI!

?Ne var ki, bölümümüz kapatıldı ve hâlihazırdaki öğrencilerimizi de mezun ettikten sonra Kırıkkale mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Metal Teknolojileri Alanı olmayacak. Yaptığımız bu gezide, okul sonrası iş hayatına yönelik heyecanları gözlerinden okunan öğrencilerimiz, bu acı gerçekle yüzleştikleri ve bu acı gerçeği her hatırladıklarında daha da buruk bir hale geldi? dedi.

HENÜZ GEÇ OLMADAN BU KARARDAN VAZGEÇİLSİN!

?Keşke bölümü kapatmasalardı da gençlere daha fazla kendilerini geliştirecek ortamları, imkânları sağlayabilseydik ve Kırıkkale´de bu alandan daha fazla mezun verebilseydik? diyen Efe, ?Daha önce MKE´de görev yaptım. Sahadan gelmiş bir öğretmen olarak iddia ediyorum ki, okulumuzdaki öğretmenlerimiz kendi alanlarında uzman, hem sahada hem de teoride Türkiye çapında öğretmenlerdir. Bu denli kaliteli bir kadroya sahip olan Metal Teknolojisi Alanının kapatılması, bir sanayi şehri olan Kırıkkale´mizin gençlerinin elini kolunu bağlamak demektir. Dilerim, henüz geç olmadan bu karardan vazgeçilir? şeklinde konuştu.

KIRIKKALE BELEDİYESİNE VE SİLAH FABRİKASINA TEŞEKKÜR

Gezinin, öğrencilerin ufkunu açma yönüyle çok faydalı geçtiğini kaydeden Hamza Efe, ulaşım için kendilerine araç temin eden Kırıkkale Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´ya, ayrıca gezi esnasında kendileriyle birebir ilgilenen Siyah Fabrikası yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür etti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti