MESDER personel alımında yaşanan sıkıntıya el attı

MESDER personel alımında yaşanan sıkıntıya el attı

?YILLARDIR CİDDİ MÜCADELELER VERDİK?

MESDER personel alımında yaşanan sıkıntıya el attı

Daha önceki yıllarda, başvuru şartlarında yer aldığı halde MKE´ye personel alımı sırasında Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olanların göz ardı edildiğini beyan eden, Mesleki ve Teknik Okullar Mezunlar Derneği (MESDER) Başkanı Orhan Uçakan, dernek olarak yapmış oldukları girişimler neticesinde bu sorunun büyük oranda çözüldüğünü bildirdi.

?YILLARDIR CİDDİ MÜCADELELER VERDİK?

MKE´ye personel alımı konusunda MESDER olarak yıllardır ciddi mücadeleler verdiklerini ifade eden Uçakan, ?Verdiğimiz mücadeleler neticesinde, işe alınanlarda 182 Kırıkkale doğumlu kardeşimizin olması, bu sayıyı sadece 29 farklı şehir doğumluların izlemesi bizlerde çok sevindirmiştir. Ayrıca o 29 kişinin de ilimize kardeş sayılan illerden olması sevincimizi iki kat arttırmıştır. Bu sevince, başvurma şartları dâhilinde olan öncelikli arkadaşların sayısı da (31 kişi) eklenince sevincimiz tavan yapmıştır? dedi.

?MİLLETVEKİLLERİMİZ DESTEK OLDULAR?

Yakın zamanda MKE´ye 159 kişilik yeni bir alım yapılması beklendiğini de ifade eden Uçakan, ?Başvuru süresi dâhilinde mevcut olan durumun oluşmasında büyük emeği olan başta Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir´e, ayrıca perde arkasında Kırıkkale halkına bu büyük sevinci yaşatan idari amirlerime sahsım, derneğim ve Kırıkkale halkı adına canı gönülden teşekkür etmek isterim? diye konuştu.

?AYNI SORUNLAR TEKRARLANMAYACAK?

Uçakan sözlerine şöyle devam etti: ?Bizler dernek olarak Mesleki ve Teknik okullardan mezun olan arkadaşlara geçmişte yaşanan talihsizliklerin tekrardan vuku bulmaması adına gerekli girişimlerin yapılacağını ve sürecin yakından izleneceğini vurgulamak isterim. Derneğimiz yeni ve eski mezun bütün arkadaşlarımıza açıktır. Elbette ki mezunlar olarak birçok sorunlarımız nihai sonuca ulaşmamıştır. Bizleri çoğu müracaatta zora sokan yeni ve eski mezunlar arasındaki meslek eşleşmesi sorunu gündeme gelmektedir. Bilinmesi gereken en büyük sorun olan bu durumun bir an önce ortadan kalkması adına dernek çatısı altında mücadele vermek için bir araya zaman kaybetmeden gelinerek gerekli girişimlerin yapılması gerekmektedir.?

MKE´NİN KIRIKKALE İÇİN ANLAMI ÇOK BÜYÜK

?Bundan sonraki süreç dâhilinde yarınların daha aydınlık ve refah içinde yaşanması adına yapılması gerekenleri dernek ve yönetim olarak üstlenmeye her daim hazır olduğumuzun bilmesini istemekteyiz. Listelerde ismi bulunan değerli kardeşlerimize hepimizin hayallerini süsleyen MKE´nin kıymetini bilerek gerekli itinayı göstereceklerinden en ufak bir şüphem yoktur. Zira MKE, kuruluşundan itibaren birçok kişiye ekmek kapısı olmuştur. Daha açık konuşmak gerekirse benim babam bu kuruma tam 40 yılını vermiştir. Bu 40 yıl zaman zarfında ilk mamamı bu kurum almıştır, ilk önlüğümü, ilkokul harçlığımı vermiştir. İlk takım elbisemi almıştır, askerde ilk harçlığı vermiştir, düğünümü yapıp çoluk çocuğa karışmama ön ayak olmuştur. Kısacası halen kursağımız da bu kuruma ait ekmekle dolaşmaktayız. Verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek ise ahtı vefa adına büyük önem taşımaktadır. Bu derin duygular dâhilinde herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceği ve bu hususta umumi hassasiyet göstereceği konusunda en ufak bir endişem yoktur.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü