Menopoz hastalık değil, bir süreçtir

Menopoz hastalık değil, bir süreçtir

İl Sağlık Müdürlüğü menopoz süreci ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi. Menopozun bir hastalık olarak görülmemesini belirten uzmanlar seminerde akıllardaki soru işaretlerini cevaplandırdı.

BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

İl Sağlık Müdürlüğü uzman personeli tarafından menopoz ile ilgili bilgilendirme seminerleri düzenleniyor. Seminere katılan bayanların akıllarındaki soru işaretlerine cevap bulmayı amaçlayan seminerlere katılım yüksek olurken seminer boyunca katılımcılar uzman personellere akıllarındaki soruları birer birer soruyor. Menopozun bir hastalık olarak görülmemesini belirten uzmanlar ise menopoz sürecine ilişkin katılımcıları bilgilendiriyor. Menopozun kadın hayatının bir evresi olduğunu belirten uzmanlar sürecin bir hastalık olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirttiler.

45?55 YAŞ ARASI

Uzmanlar yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler: ?Menopoz kadında doğurganlık yeteneğinin kaybolduğu 45?55 yaş arasıdır. Menopozda kadın için çok önemli bir hormon olan östrojen seviyesi azalır. Menopoz öncesindeki dönemin en belirgin özelliği üreme çağında düzenli aralıklarla görülen adet kanamalarının düzenini kaybetmesidir. Genellikle gecikmelerle seyreden adet kanamaları menopoz başladığında tümüyle durur. Menopoz her toplumda farklı algılanma düzeyine göre tarif edilse de bütün dünyadaki kadınların hissettikleri hemen hemen aynıdır.?

1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!