Mendil Kapmaca Turnuvası Düzenlendi

Mendil Kapmaca Turnuvası Düzenlendi

"Mendil Kapmaca" turnuvasının ikincisi düzenlendi. Delice Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya İlçe Kaymakamı Mehmet İcik, İlçe Belediye Başkanı İhsan Bilici, Garnizon Komutanı Jandarma Üst Teğmen Ferdi Kılıç, Cumhuriyet Savcıl

ZEVKLE OYNUYORLAR
Eleme usullüyle yapılan turnuvanın finaline Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Çerikli Atatürk İlköğretim Okulu kaldı. Finalde yarışan iki okuldan, gecen yılın Kırıkkale şampiyonu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5 set üzerinden oynanan Oyunun 3`ünü alarak birinci oldu. Çocukluğunda Mendil Kapmaca Oyununu zevkle oynadığını söyleyen Kaymakam İcik, "Geçmişte dedelerimizin, babalarımızın ve bizim oynadığımız Oyunların, gençlerimizin de öğrenmesi için ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa bu turnuvayı düzenledik. Çok güzel geçti. İnşallah bizden sonraki nesillerde oynarlar" dedi.
 
İKİNCİSİ DÜZENLENDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü İman, "Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden yeşertmek, öğrencilere Atalarımızın oynadığı Oyunları öğretmek amacıyla böyle bir turnuva düzenledik. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz "Mendil kapmaca" turnuvasının bu sene ikincisini düzenledik. Geçen yıl birinci olan ve Çanakkale`de düzenlenen Mendil Kapmaca turnuvasında Kırıkkale`yi temsil eden okulumuz bu senede ilçede birinci olmayı başardı. İki yıldır düzenlediğimiz bu turnuvada çocuklarımızın bu Oyunu çok sevdiklerini gördük. Velilerimizde bu tür etkinlik yaparak çocukları bilgisayar ortamından uzaklaştırdığımız için çok memnunlar" diye konuştu. Turnuvanın sonunda finale kalan iki okul öğrencileri bir birlerini tebrik ederek, hatıra fotoğraf çekindiler.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ