Memuru diri diri toprağa gömdüler

Memuru diri diri toprağa gömdüler

2013 Ağustos'unda imzalanan toplu sözleşmeyle memurun diri diri toprağa gömüldüğünü ifade eden Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, mevcut sözleşmenin memurlar ve emekliler adına adeta bir Sevr Anlaşması olduğunu söyledi.

TABUTTA MEMUR VAR

Memura yapılan zamları eleştiren Kamu Sen üyeleri Hüseyin Kâhya Parkı önünde eylem yaptı. Eylemde masaya konulan hıyar, pirinç, telefon, domates, pardösü ve mercimeğe yapılan zamlarla, memura yapılan zamlar karşılaştırıldı. Konuşmanın ardından memurlar bordrolarını yaktılar. Daha sonra kefen giyen memurlar, diri diri tabuta konuldular. Tabuta konulan memurlar, diğer dünyada haklarını helal etmeyeceklerini söylediler.

MASA BAŞINDA GASP

Memurların haklarının masa başında gasp edildiğini belirten Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, “Sorunlar yok sayılmış, 2 milyon 600 bin memur, 1 milyon 900 bin emekli adeta pazarlanmıştır. Toplu sözleşme masası, memurlar adına pazarlık yapılan yerdir.  Kapalı kapılar ardında, herkesten saklanarak neyin pazarlığının yapıldığı ise hâlâ muammadır” dedi.

123 LİRALIK ZAM

Karabacak, “2014 yılında maaşlara yapılan 123 liralık zam, ortalama memur maaşında yüzde 5.2 en düşük memur maaşında yüzde 7.2, mühendis maaşında yüzde 3.7, avukat maaşında yüzde 4 ve doktor maaşında yüzde 3 artış demektir. Ama yıllık enflasyon yüzde 8.17 oldu. Buna göre en 2014 yılında aylık olmak üzere, bir doktor 182 lira, mühendis 175 lira, avukat 156 lira, imam 69 lira, hemşire 56, düz memur 42, şoför 36, hizmetli ise, 24 lira enflasyon nedeniyle zarara uğradı” diye konuştu.

YETKİLİ KONFEDERASYON AÇIKLAMA YAPSIN

Yetkili konfederasyonun bir buçuk yıldır memur maaşlarıyla ilgili bir tek açıklama yaptığını iddia eden Karabacak, “Allah için çıkıp da Başbakan’ı, Maliye Bakanı’nı dahi düzeltmediler.” Hayır, bizim imza attığımız maaş artışı, ortalama memur maaşına yüzde 5.2 zam demek” diyemediler. Bunlar, yüzde 12 ek zam talebimize de karşı çıktılar. Sanırsınız, bunlar memur sendikası değil de Maliye Bakanlığı yetkilisi. Biz istiyoruz, herkesten önce onlar karşı çıkıyor. Ama iş konuşmaya geldiğinde “sendikacıyız” diye ortalıkta dolaşıyorlar. Memurlar adına bir tek açıklamaya imza atmadılar. Memuru unutup, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 403 lira artmışken, 123 lira zamma “Evet” diyenler, “Ben sendikacıyım” diyemezler. Milli iradeye saygı kisvesi altında, milletin kaynaklarını sömürenlere yardım ve yataklık eden ama memurun iradesini yerle bir edenler, sendikacıyım diyemezler. Bunlar olsa olsa, yancı, yalancı olurlar ”şeklinde konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı